Nedeľa, 19. máj 2024
Mimoriadne správy

Potvrdené, Škrtelov tréner Advocaat mieri na lavičku Holandska

 Webnoviny   9. máj 2017  136  
Potvrdené, Škrtelov tréner Advocaat mieri na lavičku Holandska

HAAG 9. mája (WebNoviny.sk) - Svetobežník Dick Advocaat sa stal nástupcom Dannyho Blinda na lavičke holandskej futbalovej reprezentácie. Národný zväz (KNVB) v utorok počas tlačovej besedy informoval, že voľba padla práve na 69-ročného haagskeho rodáka. Jeho asistentom bude niekdajší kapitán Holandska Ruud Gullit.

Advocaat viedol holandskú reprezentáciu v rokoch 1992 - 1994 a 2002 - 2004. "Oranjes" boli bez kormidelníka od marca, keď sa po nepresvedčivých výsledkoch porúčal z funkcie Blind.

Odporúčame:
Video: Škrtel dostal červenú kartu v istanbulskom derby medzi Fenerbahce s Besiktasom

Advocaat od augusta 2016 vedie turecký tím Fenerbahce Istanbul so slovenskou dvojicou Martin Škrtel, Miroslav Stoch v kádri a avizoval, že je to jeho posledná klubová zastávka v kariére.

V minulosti koučoval Sunderland, Alkmaar, PSV Eindhoven, Zenit Petrohrad či Borussiu Mönchengladbach, ale aj národné tímy Srbska, Belgicka, Ruska a Kórejskej republiky.



Viac k témam: Dick Advocaat, futbal
Zdroj: Webnoviny.sk - Potvrdené, Škrtelov tréner Advocaat mieri na lavičku Holandska © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.