Piatok, 29. marec 2024
Polojasno  16,1 °C
Mimoriadne správy

Najoptimistickejší variant slovenského reštartu Fortuna ligy je najskôr začiatkom júna

 Webnoviny  29. apríl 2020  290  
Najoptimistickejší variant slovenského reštartu Fortuna ligy je najskôr začiatkom júna

29.4.2020 (Webnoviny.sk) - Opätovný reštart Fortuna ligy 2019/2020 bude najskôr začiatkom júna. O odklade najvyššej slovenskej futbalovej súťaže do 31. mája rozhodlo online hlasovaním na stredajšej videokonferencii Prezídium Únie ligových klubov.

Viac o téme: Koronavírus


Najskorší reštart Fortuna ligy bude začiatkom júna tohto roka, ak to, samozrejme, dovolia opatrenia na úrovni vlády.

"Na prvom mieste je zdravie hráčov, funkcionárov, fanúšikov, ale aj celej verejnosti. S ohľadom na to akceptujeme nariadenia štátnych orgánov a budeme s nimi konzultovať náš plán na prípadný reštart nadstavbových častí Fortuna ligy v sezóne 2019/2020. V tejto fáze ide o predbežný termín reštartu súťaže a najoptimistickejší variant. Všetko závisí od rozhodnutí na úrovni vlády v zmysle postupného uvoľňovania opatrení,“ ozrejmil prezident Únie ligových kubov Ivan Kozák v tlačovej správe ÚLK.

Príprava alternatív


Prezídium zároveň poverilo vedenie ÚLK pripraviť všetky alternatívy súvisiace s aktuálnym ročníkom Fortuna ligy. ÚLK sa bude zaoberať otázkou plného dokončenia nadstavbových súťaží, skráteným modelom aj prípadným predčasným ukončením súťaže.

"Budeme plne rešpektovať vládne nariadenia, ale aj podmienky zo strany UEFA. Konkrétny plán bude odkomunikovaný s predstaviteľmi na národnej úrovni, aby mohli byť konkrétne termíny definitívne potvrdené voči UEFA najneskôr do 25. mája 2020,“ pokračoval Kozák.

Termín reštartu súťaže


Najoptimistickejší možný termín reštartu súťaže je sobota 6. júna. Fortuna liga by vtedy mala pokračovať prvým kolom nadstavby.

"To v prípade, ak budeme pokračovať v štandardnom režime. Teda za predpokladu, že odohráme plných desať kôl nadstavby. Spolu s klubmi sa zaoberáme aj skráteným modelom, či prípadným predčasným ukončením súťaže. Konkrétny plán musíme odkomunikovať smerom k štátnym inštitúciám, aby sme mohli jednotlivé termíny potvrdiť nielen UEFA, či klubom, ale aj športovej verejnosti. Súčasťou takýchto materiálov je presný dátum spustenia kolektívneho tréningového procesu, manuál organizácie stretnutí, či konkrétna termínová listina. Podmienky prípadného reštartu budú známe po vyjadrení štátnych inštitúcií, následne budú predložené členom Prezídia ÚLK a UEFA. Do 25. mája musíme spoločne so SFZ predložiť UEFA všetky relevantné informácie,“ uzavrel prezident ÚLK.

Viac k témam: Fortuna liga, Koronavírus, Únia ligových klubov (ÚLK)
Zdroj: Webnoviny.sk - Najoptimistickejší variant slovenského reštartu Fortuna ligy je najskôr začiatkom júna © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.