Štvrtok, 28. marec 2024
Slnečno  11,6 °C
Mimoriadne správy

Mladí Slováci prišli o ďalšie vystúpenie v zahraničí, o zrušení turnaja sa dozvedeli dve hodiny od cieľa

 Webnoviny  27. december 2021  167  
Mladí Slováci prišli o ďalšie vystúpenie v zahraničí, o zrušení turnaja sa dozvedeli dve hodiny od cieľa

27.12.2021 (Webnoviny.sk) - Slovenská reprezentácia hokejistov do 18 rokov mala v decembri absolvovať dva turnaje v zahraničí a zmerať si sily s kvalitnými súpermi. Najprv však prišla na podujatie v nórskom Gjöviku a v závere mesiaca aj vo švajčiarskom Züchwile, pričom o zrušení turnaja vo Švajčiarsku sa dozvedeli Slováci už cestou do Zuchwilu, keď boli od destinácie vzdialení len približne dve hodiny.

"Ani sám neviem, čo sa presne stalo. Cestovali sme do Švajčiarska a asi okolo pol šiestej večer sme mali zastávku na občerstvenie. Počas nej sme sa dozvedeli, že turnaj zrušili. V tom čase sme boli asi dve hodiny od dejiska podujatia. Bol to samozrejme šok. Počuli sme síce o zrušení Spengler Cupu, no verili sme, že turnaj štyroch krajín prebehne. Všetci sme sa na ten turnaj tešili. Chlapci obetovali sviatky a napríklad chlapci z Košíc a východu museli cestovať do Piešťan v podstate krátko po štedrej večeri. Takáto informácia teda zamrzela," povedal kouč výberu Roman Sýkora podľa oficiálneho webu Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH). V Zuchwile si mali mladí Slováci zmerať sily s rovesníkmi zo Švajčiarska, Česka, Fínska a Nemecka.

Aj hokejisti Česka sa o zrušení turnaja dozvedeli až cestou do Švajčiarska. "Spojili sme sa s nimi a zvažovali prípadné vzájomné zápasy. Vzhľadom na narušenie programu a aktuálne sviatky však z toho zišlo,“ informoval Sýkora, ktorý na poste hlavného kouča tímu SR "18" zaskakuje za Ivana Feneša. Ten je aktuálne trénerom "dvadsiatky" na MSJ v Kanade.

Sýkora verí, že majstrovstvá sveta osemnástok sa v jari 2022 uskutočnia. "Do apríla je ešte dosť času a ak by zrušili už tretí šampionát U18, tak by to bolo veľmi zlé. Našou túžbou je vrátiť Slovensko v tejto kategórii do A-kategórie a chceme to zvládnuť už v roku 2022,“ dodal. Slovenská osemnástka by najbližšie mala vo februári 2022 absolvovať turnaj Dzurilla Cup v Piešťanoch.

Viac k témam: Slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov
Zdroj: Webnoviny.sk - Mladí Slováci prišli o ďalšie vystúpenie v zahraničí, o zrušení turnaja sa dozvedeli dve hodiny od cieľa © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.