Piatok, 29. marec 2024
Polojasno  12,6 °C
Mimoriadne správy

Meno trénera slovenských futbalistov bude známe neskôr, pokračovanie Tarkoviča nie je vylúčené

 Webnoviny  30. december 2021  165  
Meno trénera slovenských futbalistov bude známe neskôr, pokračovanie Tarkoviča nie je vylúčené

30.12.2021 (Webnoviny.sk) - Prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Kováčik a viceprezident pre štátnu reprezentáciu a medzinárodné vzťahy Karol Belaník navrhnú výkonnému výboru SFZ meno nového trénera národného tímu SR až v január 2022. Informuje o tom oficiálny web SFZ.

Tarkovič má zmluvu do konca roka


VV SFZ v úvode decembra poveril Kováčika s Belaníkom, aby tak spravili do konca decembra. Súčasný kormidelník reprezentácie SR Štefan Tarkovič mmá zmluvu do 31. decembra 2021.

"Podľa programu národné mužstvo odohrá najbližšie zápasy - prípravné - počas prvého asociačného termínu roku 2022. Dňa 25. marca nastúpi v Osle proti Nórsku a 29. marca v Murcii proti Fínsku. Vzhľadom na vývoj situácie pri obsadení postu trénera reprezentácie, prezident SFZ Ján Kováčik oznámi verejnosti meno trénera, ktorého schváli výkonný výbor, do 31. januára 2022. V júni a následne v septembri čaká reprezentáciu ďalšia edícia Ligy národov 2022/23," informoval SFZ na svojom webe vo štvrtok.

Pokračovanie Tarkoviča nie je vylúčené


Slováci v roku 2022 v kvalifikácii o postup na MS 2022 obsadili v H-skupine tretiu priečku za Chorvátmi a Rusmi, avšak pred Slovincami, Malťanmi a Cyperčanmi. V desiatich dueloch získali 14 bodov za tri víťazstvá, až päť remíz a dve prehry.

Tarkovič vedie futbalovú reprezentáciu SR od októbra 2020. Podľa vyjadrenia šéfa SFZ nie je vylúčené, že bude pokračovať na lavičke národného tímu aj naďalej. V ostatných týždňoch sa hovorilo o možno návrate Vladimír Weissa staršieho na post kormidelníka reprezentácie SR, no jeho súčasný zamestnávateľ ŠK Slovan Bratislava v stredu informoval, že skúsený kouč zostáva v tíme z Tehelného poľa.

Viac k témam: Slovenská futbalová reprezentácia
Zdroj: Webnoviny.sk - Meno trénera slovenských futbalistov bude známe neskôr, pokračovanie Tarkoviča nie je vylúčené © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.