Štvrtok, 20. jún 2024
Polojasno  24 °C
Mimoriadne správy

Matějovský potiahol Mladú Boleslav do pohárovej Európy, stal sa najstarším strelcom v histórii českej ligy

 Webnoviny   1. jún 2024  102  
Matějovský potiahol Mladú Boleslav do pohárovej Európy, stal sa najstarším strelcom v histórii českej ligy

1.6.2024 (SITA.sk) - Mladoboleslavský futbalový stredopoliar Marek Matějovský sa v piatok zapísal obrovskými písmenami do histórie najvyššej českej súťaže. V zápase baráže o účasť v predkole Európskej konferenčnej ligy 2024/2025 sa gólom podieľal na víťazstve mladoboleslavského mužstva nad tímom z Hradca Hrálové (3:1).

V 42 rokoch sa tak stal najstarším strelcom v histórii českej ligy. „Sme šťastní, že sme baráž zvládli po nie celkom ideálnej výsledkovej sérii v nadstavbovej skupine. Chceli sme sezónu zakončiť víťazne a to sa podarilo,“ uviedol podľa klubového webu Matějovský, ktorý „uchmatol“ rekord doterajšiemu najstaršiemu ligovému strelcovi - Josefovi Jindřiškovi z tímu Bohemians 1905 Praha.

Zároveň dostal prestížne ocenenie - osobnosť sezóny v českej lige. Mladú Boleslav čaká prvý štart v pohároch od roku 2019, keď neuspela v kvalifikácii Európskej ligy. Pred ňou si zaistili účasť v európskych pohároch pre nasledujúci ročník ligový majster Sparta Praha, Slavia Praha, Viktoria Plzeň a Baník Ostrava.

„Do zápasu veľmi dobre vstúpili. Mali sme ho pod kontrolou. Boli sme lepším tímom, ktorý si šiel za víťazstvom. Čaká nás veľa práce, vo vedení klubu aj pre nás trénerov a všetkých hráčov. Po prehratých zápasoch s Plzňou, Spartou a Slaviou bolo veľmi ťažké sa pripraviť a zvládnuť barážový súboj o Európu proti Hradcu Králové. Ďakujem všetkým priaznivcom, ktorí prišil a fandili,“ povedal mladoboleslavský tréner David Holoubek, známy aj z pôsobenia v Ružomberku.

Viac k témam: Európska konferenčná liga
Zdroj: SITA.sk - Matějovský potiahol Mladú Boleslav do pohárovej Európy, stal sa najstarším strelcom v histórii českej ligy © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.