Štvrtok, 20. jún 2024
Polojasno  24 °C
Mimoriadne správy

Nora Jenčušová sa stala univerzitnou majsterkou sveta v individuálnych cestných pretekoch

 Webnoviny   1. jún 2024  104  
Nora Jenčušová sa stala univerzitnou majsterkou sveta v individuálnych cestných pretekoch

1.6.2024 (SITA.sk) - Slovenská reprezentantka Nora Jenčušová sa stala akademickou svetovou šampiónkou v individuálnych cestných pretekoch na univerzitných majstrovstvách sveta v cyklistike v Kostarike. Po striebre v kritériu a bronze z časovky tak v Strednej Amerike skompletizovala svoju medailovú zbierku.

Vzdialila sa pred cieľom


„Som šťastná! V časovke som získala bronz, v kritériu striebro a teraz mám konečne zlato. Takže mám všetky tri medaily,“ uviedla Jenčušová podľa oficiálneho webu Slovenského univerzitného tímu.

Dvadsaťdvaročná rodáčka zo Spišskej Novej Vsi, ktorá má miestenku pre tohtoročné olympijské hry v Paríži, sa na 88-kilometrovej trati v dvojčlennom úniku s Poľkou Zuzannou Chyliskou po vyše 40 kilometroch vzdialila svojej súperke v kopci asi tri kilometre pred cieľom.

Poľka však Jenčušovú dostihla kilometer pred cieľom a o víťazke tak rozhodol až záverečný špurt. V ňom mala viac síl Jenčušová a zvíťazila o dĺžku kolesa.

Medailu venovala rodičom


„Medailu chcem venovať mojim rodičom, môjmu trénerovi a všetkým ľuďom, ktorí ma podporovali, pretože časovka bola pre mňa aj pre technické problémy sklamaním, takže dnes je určite lepší deň,“ povedala študentka Technickej univerzity v Košiciach.

Výborne si v individuálnych pretekoch viedol aj ďalší člen Slovenského univerzitného tímu Denis Hoza. V monzúnovom daždi skončil na 7. mieste. Najlepší výkon podal v časovke, v ktorej vybojoval 4. priečku.

Viac k témam: Olympijské hry
Zdroj: SITA.sk - Nora Jenčušová sa stala univerzitnou majsterkou sveta v individuálnych cestných pretekoch © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.