Utorok, 23. apríl 2024
Mimoriadne správy

Manchester City pre koronavírus odložil zápas Premier League, Evertonu strohé vyhlásenie nestačí

 Webnoviny  29. december 2020  228  
Manchester City pre koronavírus odložil zápas Premier League, Evertonu strohé vyhlásenie nestačí

29.12.2020 (Webnoviny.sk) - Už v piatok v kádri anglického futbalového klubu Manchester City potvrdili pozitívny test na koronavírus u útočníka Gabriela Jesusa a obrancu Kyla Walkera, teraz sa k nim pridali ďalší spoluhráči.

Vedenie "The Citizens" pre ochorenie COVID-19 u ďalších členov A-tímu muselo pristúpiť k odkladu pondelkového duelu Premier League na pôde Evertonu. Stalo sa tak iba niekoľko hodín pred úvodným výkopom stretnutia.

Druhý odložený zápas sezóny


"Hrozilo, že vírus by sa šíril ďalej nielen v našom mužstve, ale aj ďalej. Na základe dôkladných lekárskych odporúčaní vedenie súťaže po konzultácii s oboma klubmi pristúpilo k odkladu duelu," uvádza sa v stanovisku Manchestru City.

V Anglicku ide len o druhý odložený zápas aktuálnej sezóny Premier League z dôvodu výskytu koronavírusu, tým prvým bolo meranie síl medzi Newcastlom a Aston Villou v úvode decembra. V nižších súťažiach dochádza k odkladom duelov pravidelne.

Manchester City v súvislosti s koronavírusom pristúpil k uzavretiu klubovej akadémie. Predtým, ako sa vedenie klubu rozhodne pre ďalšie kroky v podobe tréningov, podstúpia všetci členovia A-tímu ďalšie testy.

Everton chce detaily


Vedenie FC Everton z Liverpoolu sa neuspokojilo so strohým vyhlásením klubu z Manchestru a dožaduje sa detailov. "Sme za dodržiavanie maximálnej možnej miery bezpečnosti, v tomto prípade však žiadame zverejnenie všetkých informácií, ktoré viedli k odkladu stretnutia. Chceme mať jasno v tom, prečo bolo prijaté takéto rozhodnutie," uvádza sa v stanovisku Evertonu.

Vedenie Premier League na margo situácie okolo zrušeného pondelkového duelu uviedlo, že plne dôveruje zavedeným postupom aj klubom, že určené pravidlá dôsledne uplatňujú.

Vicemajster z minulej sezóny vedený trénerom Pepom Guardiolom figuruje v priebežnej tabuľke Premier League na 8. priečke, FC Everton je aktuálne tretí.

Viac k témam: COVID-19, Koronavírus, Premier League
Zdroj: Webnoviny.sk - Manchester City pre koronavírus odložil zápas Premier League, Evertonu strohé vyhlásenie nestačí © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.