Sobota, 20. apríl 2024
Zamračené  3,5 °C
Mimoriadne správy

Kouč škótskeho Kilmarnocku Alex Dyer bol terčom rasistického útoku, dostal urážlivý list

 Webnoviny  29. december 2020  223  
Kouč škótskeho Kilmarnocku Alex Dyer bol terčom rasistického útoku, dostal urážlivý list

29.12.2020 (Webnoviny.sk) - Tréner škótskeho futbalového klubu Kilmarnock FC Alex Dyer sa stal terčom rasistického útoku. Vedenie ôsmeho klubu dvanásťčlennej tabuľky škótskej Premier League totiž dostalo list, v ktorom nateraz neznámy autor písaným slovom atakoval jediného kouča čiernej farby pleti v súťaži.

Vedenie klubu list odsúdilo


Päťdesiatpäťročný Angličan sa stal koučom Kilmarnocku v lete 2020, väčšiu časť minulej sezóny bol v klube dočasným hlavným trénerom.

Vedenie klubu tiež informovalo, že odsudzuje takýto list. "Spolupracujeme s políciou, aby sa podarilo identifikovať všetky osoby zapojené do tohto nechutného činu. Podnikneme čo najsilnejšie kroky proti takým osobám. Rasizmus v akejkoľvek forme je neprijateľný a je nutné proti nemu bojovať kdekoľvek a kedykoľvek sa objaví," uvádza sa v stanovisku škótskeho klubu.

Rasizmus je problém


Hráči aj členovia realizačného tímu Kilmarnocku sa rozhodli pokľaknúť pred každým zápasom aktuálnej sezóny, aby tým poukázali na problémy rasizmu v spoločnosti. "A budeme v tom pokračovať," uvádza škótsky klub.

Humza Yousaf zo škótskeho ministerstva spravodlivosti tiež označil list za nechutný a vyjadril solidaritu s koučom Dyerom aj klubom Kilmarnock FC.

"Vstupujeme do roku 2021 a máme tu trénerov čiernej farby pleti, ktorí dostávajú listy s rasistickými urážkami. Máme pred sebou ešte dlhú cestu, aby sme sa zbavili tohto zla," napísal na twitteri.

Viac k témam: rasizmus, Škótska Premier League
Zdroj: Webnoviny.sk - Kouč škótskeho Kilmarnocku Alex Dyer bol terčom rasistického útoku, dostal urážlivý list © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.