Štvrtok, 28. marec 2024
Slabý dážď  7,6 °C
Mimoriadne správy

Liga majstrov (žreb): Vo štvrťfinále aj súboje Bayern Mníchov – PSG a Real Madrid – Liverpool

 Webnoviny  19. marec 2021  192  
Liga majstrov (žreb): Vo štvrťfinále aj súboje Bayern Mníchov – PSG a Real Madrid – Liverpool

19.3.2021 (Webnoviny.sk) - Obhajca prvenstva vo futbalovej Lige majstrov nemecký Bayern Mníchov nastúpi v aprílovom štvrťfinále play-off v repríze minuloročného finále proti francúzskemu tímu Paríž Saint-Germain. Prvý duel je na programe 6. alebo 7. apríla v Bavorsku, odveta 13. alebo 14. apríla vo francúzskej metropole. Rozhodol o tom piatkový žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone.

Tri anglické kluby


S istotou sa tak do záverečného duelu LM v tomto ročníku naplánovaného na 29. mája do tureckého Istanbulu prebojuje nanajvýš jeden z minuloročných finalistov. Bayern sa do štvrťfinále dostal cez talianske Lazio Rím, Parížania vyradili španielsky FC Barcelona.

V ďalších troch štvrťfinálových meraniach síl sa predstavia anglické kluby. Súperom Manchestru City bude nemecká Borussia Dortmund, londýnsky tím FC Chelsea absolvuje dve stretnutia proti portugalskému FC Porto a FC Liverpool vyzve posledného španielskeho účastníka súťaže Real Madrid.

Stvrťfinálové súboje v apríli


Známe je už aj to, ktoré mužstvá proti sebe môžu hrať v semifinále. Postupujúci z dvojice Bayern - PSG v boji o postup do finále vyzve úspešnejšieho z dua Manchester City, Borussia Dortmund, prvý súboj sa uskutoční v Mníchove alebo Paríži. Druhú semifinálovú dvojicu vytvoria Real Madrid alebo FC Liverpool a FC Porto alebo FC Chelsea, prvý súboj sa odohrá v Madride alebo Liverpoole.

Štvrťfinálové súboje LM sú na programe v prvej polovici apríla, semifinálové duely sa budú hrať na prelome apríla a mája. Vyvrcholenie súťaže je naplánované na sobotu 29. mája na Atatürkov olympijský štadión v tureckom Istanbule.


Zostávajúci program play-off futbalovej Ligy majstrov 2020/2021:štvrťfinále (prvé zápasy: 6. a 7. apríla, odvety: 13. a 14. apríla)

Manchester City (Angl.) - Borussia Dortmund (Nem.)
FC Porto (Portug.) - FC Chelsea (Angl.)
Bayern Mníchov (Nem.) - Paríž Saint-Germain (Fr.)
Real Madrid (Šp.) - FC Liverpool (Angl.)
semifinále (prvé zápasy: 27. a 28. apríla, odvety: 4. a 5. mája)
Bayern Mníchov (Nem.)/Paríž Saint-Germain (Fr.) - Manchester City (Angl.)/Borussia Dortmund (Nem.)
Real Madrid (Šp.)/FC Liverpool (Angl.) - FC Porto (Portug.)/FC Chelsea (Angl.)
finále (29. mája v Istanbule/Tur.)
Bayern Mníchov (Nem.)/Paríž Saint-Germain (Fr.)/Manchester City (Angl.)/Borussia Dortmund (Nem.) - Real Madrid (Šp.)/FC Liverpool (Angl.)/FC Porto (Portug.)/FC Chelsea (Angl.)



Viac k témam: futbal, Liga majstrov, žreb
Zdroj: Webnoviny.sk - Liga majstrov (žreb): Vo štvrťfinále aj súboje Bayern Mníchov – PSG a Real Madrid – Liverpool © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.