Štvrtok, 25. apríl 2024
Mimoriadne správy

Halák vychytal triumf Bostonu na ľade Buffala, Sekera ani Černák nebodovali (video)

 Webnoviny  19. marec 2021  155  
Halák vychytal triumf Bostonu na ľade Buffala, Sekera ani Černák nebodovali (video)

19.3.2021 (Webnoviny.sk) - Do štvrtkového programu zámorskej NHL zasiahli traja slovenskí hokejisti a dvaja sa tešili z víťazstiev svojich tímov. Spomedzi korčuliarov hrali obrancovia Andrej Sekera a Erik Černák, pričom Sekerov Dallas prehral v Detroite 2:3 a Černákova Tampa Bay si doma poradila s Chicagom 4:2. Brankár Jaroslav Halák dostal šancu v bránke Bostonu, Bruins na ľade Buffala triumfovali aj zásluhou bratislavského rodáka 4:1.

Vasilevskij mal desiaty víťazný duel


Obhajca Stanleyho pohára z minulej sezóny tím Tampa Bay Lightning bodoval naplno v druhom súboji za sebou a so ziskom 44 bodov je najlepším tímom celej NHL. Obranca Černák síce vo štvrtok nebodoval, no pri triumfe 4:2 sa prezentoval jedným plusovým bodom a na súperovho brankára vyslal štyri strely. Na ľade strávil 18:53 min. Pre ruského brankára Lightning Andreja Vasilevského to bol už desiaty víťazný duel bez prerušenia, v minulosti sa mu to podarilo aj koncom zimy 2019.

V tomto ročníku priviedol svoj tím k víťazstvu v každom z doterajších piatich súbojov proti Chicagu. "Dodáva mi to sebavedomie. Musím však vyzdvihnúť, že celý náš tím hrá mimoriadne dobre. Nemyslím si, že v ostatných zápasoch som podal extrémne dobré výkony, no chalani mi vzadu pomáhajú. A niekedy pomôžem ja im," povedal Vasilevskij podľa webu nhl.com.

Sabres neprerušilo neúspešnú sériu


Brankár Jaroslav Halák sa postavil do bránky Bruins trinástykrát v tejto sezóne a bol z toho siedmy triumf. Slovenský gólman previedol 23 úspešných zákrokov a v tomto ročníku má úspešnosť zásahov 92,1 percenta a priemer 2,06 inkasovaného gólu na jeden duel. Buffalo pred duelom proti Bruins prehralo 12 duelov a neúspešnú sériu sa Sabres nepodarilo prerušiť ani po trénerskej výmene, keď Ralpha Kruegera nahradil Don Granato.

Obaja súperi proti sebe nastúpia aj v sobotu a ak Buffalo opäť prehrá, vyrovná negatívnu klubovú sériu so štrnástimi neúspechmi za sebou zo sezóny 2014/2015. Absolútnym rekordom v tomto smere v celej NHL je 18 prehier Pittsburghu Penguins zo sezóny 2003/2004.

Krejčí so 702 bodmi


Na štvrtkovom úspechu Bruins sa troma asistenciami podieľal český útočník David Krejčí, ktorý sa tým prehupol cez métu 700 bodov v profilige. Na jeho konte je aktuálne 702 bodov za 208 gólov a 494 asistencií. Stal sa ôsmym hráčom a prvým nekanadským korčuliarom, ktorý vo farbách Bostonu nazbieral aspoň 700 bodov.

Lídrom tejto štatistiky je s 1506 bodmi Ray Bourque, Zdeno Chára je so 481 bodmi osemnásty. "Som presvedčený, že všetci fanúšikovia Bruins vedia o jeho dôležitosti pre klub. Platí to aj pre play-off, čo ukazuje každý rok," povedal na adresu Krejčího kouč Bruce Cassidy.

Strelecká prevaha Dallasu


Neúspešnému finalistov play-off NHL z minulej sezóny Dallas Stars sa v tomto ročníku nedarí. Po štvrtkovej prehre v Detroite je v tabuľke Centrálnej divízie až na predposlednej 7. priečke, na vyraďovaciu časť "hviezdy" aktuálne strácajú osem bodov. Dallas vo štvrtok prehral napriek výraznej streleckej prevahe v porovnaní s domácimi Red Wings.

"Vypracovali sme si dostatok šancí. Mali sme 40 striel, niekoľko brejkov a dorážok. Zápas sme však stratili našimi dvoma chybami," zhodnotil kouč hostí Rick Bowness. Andrej Sekera vo farbách Stars odohral vo štvrtok iba 12:54 min a okrem jedného plusového bodu zaznamenal aj jednu strelu na bránku.










Viac k témam: hokej, NHL
Zdroj: Webnoviny.sk - Halák vychytal triumf Bostonu na ľade Buffala, Sekera ani Černák nebodovali (video) © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.