Piatok, 29. marec 2024
Polojasno  16,1 °C
Mimoriadne správy

Lewandowski strieľa góly ako na bežiacom páse, prekonal rekord Bundesligy aj Bayernu

 Webnoviny  26. október 2019  288  
Lewandowski strieľa góly ako na bežiacom páse, prekonal rekord Bundesligy aj Bayernu

26.10.2019 (Webnoviny.sk) - Rekordná sezóna poľského futbalistu v službách Bayernu Mníchov Roberta Lewandowského zatiaľ nemá koniec. Tridsaťjedenročný skvelý zakončovateľ skóroval aj v deviatom zápase bundesligovej sezóny, keď v 53. min strelil víťazný gól lídra tabuľky v súboji s Unionom Berlín (2:1). Nikto pred ním v najvyššej nemeckej súťaži nestrelil gól v každom z prvých deviatich kôl súťažného ročníka. Gabonskému kanonierovi Pierrovi-Emerickovi Aubameyangovi sa to svojho času v drese Borussie Dortmund podarilo v ôsmich kolách.

Gól proti Unionu Berlín bol v podaní Lewandowského už trinásty v I. bundeslige 2019/2020. Na čele tabuľky kanonierov má luxusný náskok siedmich gólov pred Timom Wernerom z RB Lipsko. Tretí je Rouwen Hennings (Fortuna Düsseldorf) s piatimi zásahmi.

Lewandowski zároveň skóroval už v 14. zápase po sebe v drese Bayernu vo všetkých súťažiach, čo je tiež klubový rekord. Predchádzajúci držal bývalý nemecký reprezentant a vicemajster sveta 2002 Carsten Jancker, ktorý v roku 2000 napol sieť v jedenástich vystúpeniach v rade.

V aktuálnom kalendárnom roku neexistuje v rámci popredných európskych líg (Anglicko, Francúzsko, Nemecko, Španielsko a Taliansko, pozn.) produktívnejší zakončovateľ ako hráč s prezývkou "Lewy". Rodák z Varšavy zaznamenal v 37 súťažných dueloch za Bayern úctyhodných 37 gólov. A to pridal ešte ďalších päť gólov v reprezentačnom drese Poľska.

Viac k témam: Bundesliga, I. bundesliga
Zdroj: Webnoviny.sk - Lewandowski strieľa góly ako na bežiacom páse, prekonal rekord Bundesligy aj Bayernu © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.