Pondelok, 2. september 2024
Slnečno  25,5 °C
Mimoriadne správy

Ktorí dvaja hráči budú reprezentovať Slovensko na olympijskej kvalifikácii? SZĽH zaujal fanúšikov „fotohádankou“

 Webnoviny  12. august 2024  143  
Ktorí dvaja hráči budú reprezentovať Slovensko na olympijskej kvalifikácii? SZĽH zaujal fanúšikov „fotohádankou“

12.8.2024 (SITA.sk) - Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) zvolil netradičný spôsob informovania o tom, kto bude reprezentovať Slovensko na nadchádzajúcej olympijskej kvalifikácii v Bratislave (29. 8. - 1. 9.). SZĽH zverejnil na sociálnych sieťach tmavé siluety dvoch hráčov a nechal fanúšikov hádať, kto to je.

Fotohádanka spojená s cielenou kampaňou


Podľa viacerých indícií by malo ísť o obrancu Šimona Nemca a útočníka Tomáša Tatara, teda hráčov v službách tímu NHL New Jersey Devils. Oficiálne SZĽH túto informáciu ešte nepotvrdil. Fotohádanka je spojená s cielenou kampaňou, aby si fanúšikovia zakúpili vstupenky na kvalifikačný turnaj a povzbudili Slovákov.

Na Zimnom štadióne Ondeja Nepelu v Bratislave sa Slovensko postupne predstaví proti Rakúsku, Maďarsku a Kazachstanu. Na ZOH 2026 postúpi iba víťaz každej z troch finálových kvalifikačných skupín.

Musia prejsť kvalifikačným turnajom


Okrem bratislavskej D-skupiny za účasti Rakúska, Maďarska a Kazachstanu sa rovnaký turnaj uskutoční aj v lotyšskej Rige (Lotyšsko, Francúzsko, Slovinsko, Ukrajina) a dánskom Aalborgu (Dánsko, Nórsko, Veľká Británia, Japonsko). Slovenskí hokejisti musia prejsť kvalifikačným turnajom druhýkrát za sebou.

Pred troma rokmi, počas prísnych covidových opatrení, zdolali na finálovom turnaji v Bratislave Rakúsko 2:1, Poľsko 5:1, Bielorusko 2:1 a postúpili na zimné olympijské hry do Pekingu, kde vybojovali bronzové medaily. Stali sa jedným z mála tímov v histórii, ktorý sa z pozície kvalifikanta stal olympijským medailistom.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem


Viac k témam: olympijská kvalifikácia, ZOH Zimné olympijské hry 2026
Zdroj: SITA.sk - Ktorí dvaja hráči budú reprezentovať Slovensko na olympijskej kvalifikácii? SZĽH zaujal fanúšikov „fotohádankou“ © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.