Pondelok, 2. september 2024
Slnečno  27 °C
Mimoriadne správy

Djokovič píše posledné stránky športovej kariéry. Olympijskému zlatu sa nič nevyrovná, vraví Srb

 Webnoviny  12. august 2024  152  
Djokovič píše posledné stránky športovej kariéry. Olympijskému zlatu sa nič nevyrovná, vraví Srb

12.8.2024 (SITA.sk) - Zlatá medaila z Paríža predstavovala pre srbského tenistu Novaka Djokoviča niečo, čomu sa nevyrovná žiadny z jeho predchádzajúcich úspechov. Už 37-ročný rodák z Belehradu vraví, že olympijský triumf je preňho zavŕšenie všetkého, po čom kedy v tenise túžil, a naznačil, že píše posledné riadky svojej športovej kapitoly.

Fyzická i duševná sila srbského tenistu


Djokovič pod Eiffelovkou ukázal obrovskú fyzickú i duševnú silu prekonať všetko a všetkých. Odkedy 5. júna podstúpil operáciu pre zranenie, ktoré utrpel na Roland Garros, iba málokto veril v jeho rýchle uzdravenie.

Viac o téme: Letná olympiáda v Paríži 2024



Len o mesiac neskôr bol späť na tráve vo Wimbledone, kde prehral vo finále s Carlosom Alcarazom. Španielovi však odplatil wimbledonskú prehru v olympijskom finále v Paríži.

Vrchol pozoruhodnej kariéry


„Keď som bol v roku 2012 na OH v Londýne, myslel som si, že nemôže byť nič lepšie ako niesť vlajku mojej krajiny. To bol najlepší pocit v mojom živote, až do chvíle, kým som nezískal olympijské zlato. Toto prevyšuje čokoľvek, čo si možno predstaviť,“ povedal Djokovič podľa webu španielskeho denníka Marca.

„Nole“ vraví, že tenis mu dal v živote všetko a momentálne sa mu to oddanosťou a obetavosťou snaží vrátiť. „Teraz, keď mám 37 rokov, keď som porazil 21-ročného hráča, ktorý je momentálne pravdepodobne najlepším hráčom na svete, si myslím, že som dosiahol vrchol svojej kariéry,“ skonštatoval Djokovič.

Pochybnosti o motivácii pokračovať


Dvadsaťštyrinásobný grandslamový šampión po dosiahnutí olympijského zlata, poslednej veci, ktorá mu v životopise chýbala, priznáva, že má pochybnosti o svojej motivácii pokračovať.

„Je to hotové,“ povedal Djokovič. "Neviem, čo prinesie budúcnosť. S týmto zlatom som dosiahol všetko, čo som chcel, ale milujem tento šport. Nehrám len preto, aby som vyhrával turnaje, hrám preto, že rád súťažím, trénujem a zdokonaľujem svoje zručnosti,“ zakončil Djokovič.

Viac k témam: grandslamový turnaj, LOH Letné olympijské hry 2020 v Tokiu, OH 2024 v Paríži, Wimbledon
Zdroj: SITA.sk - Djokovič píše posledné stránky športovej kariéry. Olympijskému zlatu sa nič nevyrovná, vraví Srb © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.