Piatok, 19. júl 2024
Slnečno  27,3 °C
Mimoriadne správy

Keď vás na ME vo futbale nebaví sledovať nudné Francúzsko, prepnite na iný kanál, vraví tréner vicemajstrov sveta Deschamps

 Webnoviny   9. júl 2024  103  
Keď vás na ME vo futbale nebaví sledovať nudné Francúzsko, prepnite na iný kanál, vraví tréner vicemajstrov sveta Deschamps

9.7.2024 (SITA.sk) - V utorňajšom semifinálovom zápase futbalových majstrovstiev Európy medzi Španielskom a Francúzskom sa stretnú dve mužstvá s veľmi odlišnými hernými štýlmi. Zatiaľ čo Španielsko predvádza na šampionáte pôsobivé výkony, Francúzsko čelí kritike za nudný futbal.

Toto hodnotenie sa však nepozdáva trénerovi „Les BleusDidierovi Deschampsovi, ktorý je však známy tým, že prvoradý je preňho zakaždým výsledok.

Nudí vás Francúzsko? Sledujte niečo iné, na tom nezáleží,“ snažil sa odvrátiť kritiku tréner Francúzov.

Čísla hovoria za všetko


Čísla však hovoria za všetko. Kým výber Španielska vyhral všetkých päť zápasov na turnaji a strelil v nich 11 gólov, francúzske mužstvo dosiaľ zaznamenalo iba tri presné zásahy, pričom obe dosiahnuté víťazstvá na turnaji boli výsledkom 1:0 vďaka vlastencovi súpera. Zvyšný presný zásah zaznamenal Kylian Mbappé z pokutového kopu.

Viac o téme: ME vo futbale 2024


Francúzi v doterajšom priebehu šampionátu nenadchli, no napriek tomu sú v semifinále. Spomenutý kapitán Mbappé si akoby nezvykol na nosenie ochrannej masky, ktorú mu naordinovali pre zlomeninu nosa z úvodného stretnutia proti Rakúšanom. Herne sa zatiaľ nenašiel ani ostrieľaný Antoine Griezmann, ktorý vystriedal už dve pozície - v strede poľa a na pravom krídle.

Máme stopercentnú slepú dôveru v Mbappého a Griezmanna. Vieme, že sú to hráči, ktorí dokážu v okamihu zmeniť zápas,“ povedal stredopoliar Adrien Rabiot.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Štvrťfinále ME vo futbale 2024: Portugalsko – Francúzsko (fotografie)

Francúzsko je výnimočné v obrane


Oproti nudnému štvrťfinále Francúzska s Portugalskom, ktoré vicemajstri sveta vyhrali až v jedenástkovom rozstrele, Španielsko triumfovalo nad Nemeckom 2:1 v dramatickom zápase gólom v predposlednej minúte predĺženia.

Španielsko je podľa Rabiota „tímom, ktorý hrá najlepšie na turnaji“. Francúzsko je zas výnimočné v obrane, keď dosiaľ inkasovalo jediný presný zásah - v dueli skupinovej časti proti Poľsku (1:1), aj to iba z pokutového kopu.

Zápas proti Španielsku bude pre Deschampsových zverencov skúškou a príležitosťou osláviť jeho 12-ročné pôsobenie na lavičke Francúzska úspechom.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Štvrťfinále ME vo futbale 2024: Španielsko – Nemecko (fotografie)

Viac k témam: Majstrovstvá európy ME vo futbale 2024 v Nemecku
Zdroj: SITA.sk - Keď vás na ME vo futbale nebaví sledovať nudné Francúzsko, prepnite na iný kanál, vraví tréner vicemajstrov sveta Deschamps © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.