Štvrtok, 18. júl 2024
Slnečno  26,9 °C
Mimoriadne správy

Kapitán Španielov Morata sa po víťazných ME vo futbale rozlúčil s Atléticom Madrid a zamieril do AC Miláno

 Webnoviny  Včera o 17:26  67  
Kapitán Španielov Morata sa po víťazných ME vo futbale rozlúčil s Atléticom Madrid a zamieril do AC Miláno

17.7.2024 (SITA.sk) - Útočník španielskej futbalovej reprezentácie Álvaro Morata sa po tretí raz v kariére sťahuje za legionárskym chlebíkom do Talianska. Po tom, ako v minulosti dvakrát pôsobil v Juventuse Turín, tentoraz odchádza do konkurenčného AC Miláno.

Morata odchádza na Apeninský polostrov z Atlética Madrid, kde sa už rozlúčil so spoluhráčmi i trénerom Diegom Simeonem. Morata je vďačný za dôveru, ktorú doňho vložili v milánskom veľkoklube.

Už sa neviem dočkať, keď začnem. Teraz idem na dovolenku, lebo musím byť s rodinou, ktorá mi veľmi pomohla. Inak by som už zajtra trénoval. V Taliansku sa ku mne vždy správali s neuveriteľným rešpektom. Hneď, ako mi skončí dovolenka, začnem trénovať s tímom. Teším sa na návrat do Serie A,“ vyhlásil podľa webu denníka AS Morata, ktorý cíti, že zažíva najlepšie roky svojej kariéry.

Morata v minulosti vystriedal viacero klubov. Ešte ako mládežník prešiel tromi madridskými klubmi - Atléticom, Getafe a Realom. Práve v poslednom menovanom klube naštartoval svoju seniorskú kariéru.

V roku 2017 však odtiaľ odišiel do anglického FC Chelsea, keďže cítil, že potrebuje viac hrávať a v Reale nedostával toľko príležitostí, koľko by chcel. Anabáza v Londýne však nepatrila medzi vydarené. Omnoho viac sa mu darilo v Juventuse a potom po návrate do Španielska v Atléticu Madrid.

Zdroj: SITA.sk - Kapitán Španielov Morata sa po víťazných ME vo futbale rozlúčil s Atléticom Madrid a zamieril do AC Miláno © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.