Štvrtok, 18. júl 2024
Prevažne slnečno  23,8 °C
Mimoriadne správy

Hráči MFK Ružomberok sú už na severe Kazaschtanu, vo štvrtok ich čaká odvetný duel proti miestnemu Tobolu Kostanaj

 Webnoviny  Včera o 22:04  55  
Hráči MFK Ružomberok sú už na severe Kazaschtanu, vo štvrtok ich čaká odvetný duel proti miestnemu Tobolu Kostanaj

17.7.2024 (SITA.sk) - Hráči slovenského futbalového klubu MFK Ružomberok v utorok úspešne absolvovali náročnú viac ako 4-tisíc kilometrovú cestu na sever Kazachstanu, kde ich vo štvrtok čaká odvetný duel 1. kvalifikačného kola Európskej ligy proti miestnemu Tobolu Kostanaj.

„Ruža" v prvom súboji pred vlastnými fanúšikmi zvíťazila 5:2 a urobili rázny krok za postupom. Ten však zverenci trénera Ondřeja Smetanu musia potvrdiť vo štvrtok večer.

Malý pomohol dvomi gólmi


Výrazný podiel na triumfe tímu spod Čebraťa v úvodnom súboji mali obrancovia, keďže práve tí sa postarali o všetkých päť gólov v sieti súpera.

Za zmienku stojí aj skutočnosť, že štyri z nich sa zrodili po rohovom kope. Dvoma gólmi sa prezentoval Matúš Malý, jedna z opôr víťaza Slovenského pohára z predchádzajúcej sezóny.

„Taký duel sme ešte nezažili. Boli sme mimoriadne efektívni pri štandardných situáciách. Som rád, že som mohol tímu pomôcť dvomi gólmi," povedal 22-ročný rodák z Dunajskej Stredy pre oficiálny web ružomberského klubu.

Chyby kazašského klubu na Liptove


Tobol Kostanaj si v predchádzajúcej sezóne v pohárovej Európe počínal dobre. Jeho cestu ukončila až v play-off Európskej konferenčnej ligy česká Viktoria Plzeň.

Tobol pritom vlani v lete vyradil aj švajčiarsky FC Bazilej. Výkon kazašského klubu na Liptove však nebol optimálny, sprevádzali ho časté chyby v defenzíve. Ružomberčania však odvetu neberú ako formalitu, práve naopak.

„Majú určitú kvalitu, najmä v ofenzíve. Dali nám dva góly a určite nás nečaká jednoduchý duel na ich štadióne," doplnil Malý.


Ružomberčania v prípade postupu nastúpia v 2. kvalifikačnom kole EL proti tureckému Trabzonsporu. Ak proti Tobolu neuspejú, presunú sa do Európskej konferenčnej ligy a zmerajú si sily so švajčiarskym FC St. Gallen.



Viac k témam: Európska liga
Zdroj: SITA.sk - Hráči MFK Ružomberok sú už na severe Kazaschtanu, vo štvrtok ich čaká odvetný duel proti miestnemu Tobolu Kostanaj © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.