Štvrtok, 28. marec 2024
Slnečno  10,8 °C
Mimoriadne správy

Frankfurt neuspel v súboji o finálový turnaj Ligy majstrov, ale zrejme tam vyvrcholí Európska liga

 Webnoviny   9. jún 2020  235  
Frankfurt neuspel v súboji o finálový turnaj Ligy majstrov, ale zrejme tam vyvrcholí Európska liga

9.6.2020 (Webnoviny.sk) - Nemecké mesto Frankfurt nad Mohanom je favorit na usporiadanie miniturnaja, ktorý rozhodne o víťazovi futbalovej Európskej ligy v sezóne 2019/2020.

Hrať by sa malo v termíne od polovice do konca augusta. Európska futbalová únia (UEFA) už vie o žiadosti Frankfurtu a údajne je blízko k jej schváleniu. Informoval o tom denník Süddeutsche Zeitung a tiež portál ORF.

Viac o téme koronavírus




Rovnako ako Ligu majstrov, aj Európsku ligu prerušili v polovici marca pre pandémiu koronavírusu. V druhej najprestížnejšej európskej klubovej súťaži je však situácia komplikovanejšia a z časového hľadiska náročnejšia ako v LM.

Treba tam ešte odohrať všetky odvetné zápasy osemfinále plus na španielske a talianske tímy čakajú aj prvé osemfinálové súboje. Ide o stretnutia FC Sevilla - AS Rím a Inter Miláno - Getafe CF.

Frankfurt mal tiež záujem o usporiadanie finálového turnaja Ligy majstrov. Momentálne to však vyzerá tak, že prednosť dostane portugalská metropola Lisabon. Finálny verdikt v oboch prípadoch padne na zasadnutí výkonného výboru UEFA v dňoch 17. a 18. júna.



Viac k témam: Liga majstrov, UEFA Európska futbalová únia
Zdroj: Webnoviny.sk - Frankfurt neuspel v súboji o finálový turnaj Ligy majstrov, ale zrejme tam vyvrcholí Európska liga © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.