Nedeľa, 1. september 2024
Slnečno  26,9 °C
Mimoriadne správy

Fantastický olympijský debut, slovenský skejtbordista Tury si vybojoval účasť vo finále (foto)

 Webnoviny  29. júl 2024  99  
Fantastický olympijský debut, slovenský skejtbordista Tury si vybojoval účasť vo finále (foto)

29.7.2024 (SITA.sk) - Slovenský skejtbordista Richard Tury si vybojoval na OH v Paríži účasť vo finále disciplíny street. Medzi najlepšiu osmičku prenikol z ôsmeho miesta, pričom získal známku 257,99. Rodák z Košíc je zároveň posledným pretekárom z Európy, ktorý ostal v hre o cenné kovy. Finále je na programe o 17.00 h.

Viac o téme: Letná olympiáda v Paríži 2024



Tridsaťjedenročný Slovák zaujal hneď v prvej jazde, v ktorej získal 87,84 b. Ďalšia mu nevyšla a tak sa do bilancie nezapočítavala. V nasledujúcej časti sa dostal pod výrazný tlak, pretože pri produkcii troch zo štyroch trikov spadol. Posledný trik však zvládol impozantne za 91,31 b a vybojoval si možnosť bojovať o medaily.

Vyraďovacie kolo najlepšie zvládol Američan Jagger Eaton, ktorý získal 274,88 b, druhý bol jeho krajan Nyjah Houston a tretí Sora Širai z Japonska.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Slovenský skejtbordista Richard Tury na letnej olympiáde v Paríži (fotografie)

Viac k témam: LOH Letné olympijské hry 2024 v Paríži, Skejtbording
Zdroj: SITA.sk - Fantastický olympijský debut, slovenský skejtbordista Tury si vybojoval účasť vo finále (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.