Nedeľa, 1. september 2024
Slnečno  28,9 °C
Mimoriadne správy

Z jedálnička vynechal pizzu a cestoviny a schudol 25 kilogramov. Talian Fabbri túži po olympijskom zlate

 Webnoviny  29. júl 2024  91  
Z jedálnička vynechal pizzu a cestoviny a schudol 25 kilogramov. Talian Fabbri túži po olympijskom zlate

29.7.2024 (SITA.sk) - Guliar Leonardo Fabbri svojim životným príbehom potvrdil, že vrcholový šport je aj o sebaobetovaní a odriekaní určitých vecí. Úradujúci vicemajster sveta a jeden z najväčších talianskych ašpirantov na medailu na OH 2024 v Paríži schudol za ostatné dva roky 25 kilogramov.

Viac o téme: Letná olympiáda v Paríži 2024


„Prestal som jesť pizzu a cestoviny. Cítim sa lepšie a som nepochybne viac mrštný,“ povedal 25-ročný Toskánec.

Dopraje si aj steak


Úprava životosprávy v podaní Fabbriho znamenala zlepšenie výkonov, veď v posledných pretekoch pred OH v Diamantovej lige zdolal aj najväčšieho favorita Ryana Coulsera z USA. Zároveň je držiteľom najlepšieho výkonu roka, v Londýne vrhol 22,95 m.

„Mám pocit, že sa dokážem lepšie pohybovať, takže to bol správny krok,“ povedal Fabbri a k svojmu stravovaniu doplnil: „Nežijem zasa v úplnej askéze. Keď sa mi podarí dostať domov do Florencie, tak si doprajem aj náš lokálny steak. Inak sa snažím stravovať zdravo, jem šesťkrát denne.“

Spolupráca s mentálnym trénerom


Fabbriho prístup k svojmu remeslu sa zmenil v ostatnom období aj tým, že nadviazal spoluprácu s mentálnym trénerom.

„Ten mi predstavil budhistické prístupy. Snažím sa preto často meditovať, vedzte, že mi to pomáha,“ povedal guliar z Apeninského polostrova, ktorý tiež spolupracuje s trénerom Paolom Dal Scogliom, ktorý sa vo vrhu guľou umiestnil na OH 1996 v americkej Atlante na nepopulárnej 4. priečke. „Medailu chcem získať aj pre neho,“ doplnil Fabbri.

Bývalý držiteľ svetového rekordu vo vrhu guľou a zlatý olympijský medailista z roku 1984 Alessandro Andrei pochádza takisto z Florencie. Fabbri sa s ním prvýkrát stretol až začiatkom tohto roka.

„Bolo to inšpiratívne. O motiváciu mám postarané v každom ohľade. Bude len na mne, aby som uspel. Chcem to urobiť pre seba, pre ľudí okolo mňa a takisto pre Taliansko, ktorému sa v našej disciplíne dlhé roky nedarilo,“ uzavrel Fabbri.



Viac k témam: LOH Letné olympijské hry 2024 v Paríži, OH 2024 v Paríži
Zdroj: SITA.sk - Z jedálnička vynechal pizzu a cestoviny a schudol 25 kilogramov. Talian Fabbri túži po olympijskom zlate © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.