Nedeľa, 1. september 2024
Slnečno  24,5 °C
Mimoriadne správy

Schmiedlová na olympiáde v Paríži zvíťazila nad Haddadovou Maiovou, v osemfinále vyzve Paoliniovú

 Webnoviny  29. júl 2024  97  
Schmiedlová na olympiáde v Paríži zvíťazila nad Haddadovou Maiovou, v osemfinále vyzve Paoliniovú

29.7.2024 (SITA.sk) - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová postúpila do osemfinále dvojhry olympijského turnaja na dvorcoch areálu Roland Garros. V druhom zápase si v Paríži poradila s Brazílčankou Beatriz Haddadovou Maiovou v dvoch setoch 6:4, 6:4. Medzi šestnástkou najlepších sa 29-ročná Slovenka stretne so štvrtou najvyššie nasadenou Jasmine Paoliniovou z Talianska.

Viac o téme: Letná olympiáda v Paríži 2024


Rodáčka z Košíc až päťkrát v zápase stratila svoje podanie, no to súperkine si uchmatla až sedemkrát. Schmiedlová tak vylepšila svoje olympijské maximum, pri debute pod piatimi kruhmi v Riu de Janeiro 2016, kde skončila v 2. kole.

V pozícii osemfinálovej favoritky bude Paoliniová, ktorá vyhrala šesť z ôsmich vzájomných duelov proti Schmiedlovej. Zatiaľ naposledy sa obe hráčky stretli v apríli 2023, v bratislavskom NTC triumfovala na finálovom turnaji Pohára Billie-Jean Kingovej 2:1 na sety.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Otvárací ceremoniál – Letná olympiáda v Paríži 2024 (fotografie)

Viac k témam: LOH Letné olympijské hry 2024 v Paríži
Zdroj: SITA.sk - Schmiedlová na olympiáde v Paríži zvíťazila nad Haddadovou Maiovou, v osemfinále vyzve Paoliniovú © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.