Utorok, 3. september 2024
Mimoriadne správy

Dvojnásobný šampión z Paríža dostal doma na Filipínach byt, doživotné stravovanie či vyšetrenia u lekára

 Webnoviny   6. august 2024  128  
Dvojnásobný šampión z Paríža dostal doma na Filipínach byt, doživotné stravovanie či vyšetrenia u lekára

6.8.2024 (SITA.sk) - Filipínsky gymnasta Carlos Edriel Yulo historickým ziskom dvoch zlatých medailí na olympijských hrách v Paríži vyvolal v domovine obrovské nadšenie.

Viac o téme: Letná olympiáda v Paríži 2024


Dvadsaťštyriročný Yulo zvíťazil vo francúzskej metropole v preskoku a prostných, a viaceré filipínske spoločnosti ho doslova „zasypali“ darčekmi a pozornosťami - od hotovosti, nového domova až po doživotné zásoby cestovín so syrom.

Krajina zažila „historickú chvíľu“


Prezident Filipín Ferdinand Marcos vyhlásil, že krajina zažila „historickú chvíľu“. Samotný Yulo sa totiž stal len druhým filipínskym športovcom s olympijským zlatom. Predtým sa to podarilo vzpieračke Hidilyn Diazovej v Tokiu 2021. Súčasne je však prvým Filipíncom s dvomi najcennejšími kovmi zo scény OH.

„Žiadne slová nedokážu vyjadriť, akí sme na teba hrdí,“ vyhlásil prezident Marcos. Predseda dolnej komory parlamentu Ferdinand Martin Romualdez ho označil ako „športového hrdinu“ a „národný poklad“.

Apartmán v hodnote asi 500-tisíc eur


Najhodnotnejším darom, aký Yulo dostal, bol trojizbový apartmán pri Manile v hodnote asi 500-tisíc eur. Dostal tiež poukážky na stravovanie v rôznych sieťach reštaurácií vrátane doživotných zásob cestovín so syrom. Autoservis mu zasa bezplatne ponúkol svetlomety a hmlovky do auta a filipínsky lekár mu ponúkol endoskopické procedúry. Od štátu dostane odmenu v prepočte asi 100-tisíc eur.

Tí, ktorí majú rovnaké meno ako Yulo, mali tiež šťastie. Kaviarne a reštaurácie ponúkajú v týchto dňoch bezplatné jedlá alebo mliečne kokteily každému, kto sa volá Carlos alebo Edriel, zatiaľ čo organizátori hudobného koncertu ponúkali cez víkend bezplatný vstup každému s krstným menom začínajúcim na písmeno C.

Viac k témam: LOH Letné olympijské hry 2024 v Paríži
Zdroj: SITA.sk - Dvojnásobný šampión z Paríža dostal doma na Filipínach byt, doživotné stravovanie či vyšetrenia u lekára © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.