Streda, 24. apríl 2024
Mimoriadne správy

Dunajská streda na domácom ihrisku nezaváhala, Michalovce klesli na dno tabuľky

 Webnoviny  27. február 2021  189  
Dunajská streda na domácom ihrisku nezaváhala, Michalovce klesli na dno tabuľky

27.2.2021 (Webnoviny.sk) - Hráči Dunajskej Stredy zvíťazili v sobotňajšom súboji 21. kola základnej časti najvyššej slovenskej futbalovej súťaže nad Michalovcami 2:1 a v tabuľke si upevnili druhú pozíciu. Naopak, zdolaní Zemplínčania klesli na poslednú 12. priečku, keď z ostatných troch duelov získali iba bod.

Senica preskočila Michalovce a Pohronie


Dunajskostredčania sa domácim triumfom priblížili k vedúcemu Slovanu na rozdiel štyroch bodov, no "belasí" majú k dobru nedeľňajší súboj v Zlatých Moravciach proti "domácej" Seredi. Futbalisti FC DAC 1904 mali počas väčšiny sobotňajšieho popoludňajšieho zápasu prevahu a korunovali ju gólmi Dominika Kružliaka v prvom polčase a striedajúceho legionára Yhoana Andzouanu v druhej časti. Za Michalovce v úplnom závere už len skorigoval z pokutového kopu skúsený Igor Žofčák.

Senica po troch dueloch bez bodu zvíťazila v Ružomberku 3:2 a v tabuľke sa z poslednej 12. priečky posunula pred Michalovce a FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa na 10. pozíciu. Seničania viedli pod Čebraťom 2:0 gólmi Martina Košťála a Borisa Turčáka, no Tihomir Kostadinov ešte pred prestávkou skorigoval. Tri body pre hostí zariadil v 70. minúte Juraj Piroska, z pohľadu "ruže" prehru už len zmiernil Martin Regáli. Ten vzápätí po druhej žltej karty putoval predčasne pod sprchy a oslabený Ružomberok už vyrovnanie nedosiahol.

Zlaté Moravce majú istotu hornej šestky


Ružomberok prišiel v priebežnej tabuľke o pozíciu v prvej šestke, na ktorú sa dostali Trenčania. Tí si odniesli tri body zo Žiaru nad Hronom za triumf 1:0 nad FK Pohronie. O všetkom rozhodol gól Hamzu Čatakoviča z 85. minúty. Na ihrisku súpera naplno bodovali aj Zlaté Moravce, ktoré v neďalekej Nitre zvíťazili 1:0 presným zásahom Filipa Balaja z pokutového kopu už v 21. min. ViOn síce duel dohrával bez vylúčeného Denisa Dugu, no krátke "oslabenie" ustál a po sobote už má matematickú istotu hornej šestky tabuľky.

V 21. kole si ešte ve sobotu podvečer zmerajú sily Trnava so Žilinou a v nedeľu popoludní Sereď so Slovanom. Základnú časť uzavrie počas nasledujúceho víkendu 22. kolo, po ktorom sa tímy rozdelia na dve polovice a o ďalšie body budú bojovať v nadstavbách o titul a o zotrvanie v najvyššej súťaži.

Viac k témam: Fortuna liga
Zdroj: Webnoviny.sk - Dunajská streda na domácom ihrisku nezaváhala, Michalovce klesli na dno tabuľky © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.