Streda, 24. apríl 2024
Mimoriadne správy

Brankár Marek Rodák sa stal futbalistom tohtoročnej jesene, rozhodli fanúšikovia

 Webnoviny  16. december 2020  258  
Brankár Marek Rodák sa stal futbalistom tohtoročnej jesene, rozhodli fanúšikovia

16.12.2020 (Webnoviny.sk) - Brankár Marek Rodák sa stal v hlasovaní fanúšikov najlepším hráčom futbalovej jesene 2020 na Slovensku. V ankete na oficiálnom webe Slovenského futbalového zväzu dostal Rodák 527 hlasov.

Druhý bol stredopoliar Juraj Kucka so 447 hlasmi a tretí kapitán a dlhoročný špílmacher Marek Hamšík s 207 hlasmi.

Dvojka vo Fulhame


Dvadsaťštyriročný odchovanec košického futbalu Rodák síce na začiatku sezóny 2020/2021 prišiel o post jednotky v tíme nováčika najvyššej anglickej súťaže FC Fulham, ale výrazne sa podieľal na postupe Slovenska na majstrovstvá Európy.

Siedmeho septembra absolvoval svoj seniorský reprezentačný debut v zápase Ligy národov v Izraeli (1:1).

O mesiac a deň neskôr v semifinále baráže ME 2020 v Bratislave proti Írom sa zaskvel v záverečnom rozstrele a Slováci po bezgólovej remíze a víťazných pokutových kopoch postúpili do finále baráže proti Severnému Írsku.

V Belfaste sa potom Rodák významne podieľal na triumfe Slovenska 2:1 po predĺžení a postupe na budúcoročný európsky šampionát.

Škriniar skončil šiesty


V hlasovaní vyše dvoch tisícok futbalových fanúšikov na webe futbalsfz.sk získalo body dovedna 33 hráčov.

Za už spomenutou prvou trojkou sa umiestnili obranca Peter Pekarík s 205 hlasmi, ofenzívny hráč Ondrej Duda so 148 hlasmi a stopér Milan Škriniar so 123 hlasmi.

V prvej desiatke boli aj Michal Ďuriš, Patrik Hrošovský, Róbert Boženík a Ľubomír Šatka.

Viac k témam: anketa, hlasovanie
Zdroj: Webnoviny.sk - Brankár Marek Rodák sa stal futbalistom tohtoročnej jesene, rozhodli fanúšikovia © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.