Pondelok, 2. september 2024
Slnečno  29,4 °C
Mimoriadne správy

Americký šprintér Lyles získal bronz na olympijskej „dvojstovke“. Štart nevzdal ani po pozitívnom teste na koronavírus

 Webnoviny   9. august 2024  130  
Americký šprintér Lyles získal bronz na olympijskej „dvojstovke“. Štart nevzdal ani po pozitívnom teste na koronavírus

9.8.2024 (SITA.sk) - Americký šprintér Noah Lyles štartoval vo štvrtkovom olympijskom finále behu na 200 metrov v Paríži napriek tomu, že dva dni pred pretekmi mal pozitívny test na koronavírus. Aj tak si šampión zo "stovky" dobehol v čase 19,70 sekundy, rovnako ako pred troma rokmi na OH v japonskom Tokiu, pre bronzovú medailu.

Viac o téme: Letná olympiáda v Paríži 2024


Zlato získal Letsile Tebogo z Botswany pred Kennethom Bednarekom z USA. Dvadsaťsedemročný rodák z Floridy potreboval v cieli opateru zdravotníkov, ktorí ho totálne vyčerpaného odviezli z atletického oválu na invalidnom vozíku.

Štart nevzdal ani po pozitívnom teste


"V utorok skoro ráno som sa prebudil a cítil som sa biedne. Vedel som, že to je niečo viac ako svalová horúčka zo stovky. Zobudili sme lekára a vykonali sme test, ktorý bohužiaľ ukázal, že pozitívne reagujem na covid. To si v dnešných pretekoch vybralo svoju daň,“ povedal Lyles. Po pozitívnom teste bol v karanténe, štart ale nevzdal.

„Stále som chcel bežať a bolo mi povedané, že môžem,“ dodal. Americká atletická federácia (AAC) vo vyhlásení uviedla, že národný olympijský výbor sa riadi všetkými predpismi olympijských hier i centra pre kontrolu chorôb. „Po dôkladnom lekárskom vyšetrení sa Noah rozhodol dnes večer pretekať. Jeho rozhodnutie rešpektujeme a budeme jeho stav monitorovať,“ konštatovala AAC.

Premožiteľa našiel po vyše troch rokoch


Trojnásobný svetový šampión v behu na 200 m našiel premožiteľa v tejto disciplíne po vyše troch rokoch. Chuť si pravdepodobne nenapraví vo finále štafety na 4x100 metrov.

"Myslím si, že je koniec mojej cesty na aktuálnej olympiáde .Nie je to olympiáda, o ktorej som sníval, ale zanechala mi v srdci veľa radosti," uzavrel Lyles, ktorý sa pred príchodom do Paríža vyjadril, že sníva o zisku troch zlatých medailí.

Viac k témam: Koronavírus, LOH Letné olympijské hry 2024 v Paríži, OH 2024 v Paríži
Zdroj: SITA.sk - Americký šprintér Lyles získal bronz na olympijskej „dvojstovke“. Štart nevzdal ani po pozitívnom teste na koronavírus © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.