Pondelok, 2. september 2024
Slnečno  27,8 °C
Mimoriadne správy

Slovenský zápasník Salkazanov prehral v osemfinále s Uzbekom, šanca na olympijský bronz stále žije (foto)

 Webnoviny   9. august 2024  129  
Slovenský zápasník Salkazanov prehral v osemfinále s Uzbekom, šanca na olympijský bronz stále žije (foto)

9.8.2024 (SITA.sk) - Slovenský zápasník Tajmuraz Salkazanov neuspel už v úvodnom vystúpení na OH 2024 v Paríži. V osemfinále voľnoštýliarskej kategórie do 74 kilogramov podľahol Razambekovi Žamalovovi z Uzbekistanu 3:11 na body.

Stále však existuje šanca na bronz. Tá vedie cez repasáž. Slovenský reprezentant sa do nej dostane v prípade postupu jeho premožiteľa do finále.

Viac o téme: Letná olympiáda v Paríži 2024



Pre ruského rodáka, ktorý od roku 2018 reprezentuje Slovensko to je premiéra pod piatimi kruhmi. Salkazanov na parížskej žinenke vstúpil do turnaja v pozícii nasadenej sedmičky. V "pavúku" sa predstavilo 18 borcov, štyria začali v kvalifikačnom kole.

Dvadsaťosemročný Salkazanov, ktorý v kategórii do 74 kg ako prvý zápasník v histórii dokázal získať štyri tituly majstra Európy za sebou, teda odštartoval boje o medaily v osemfinálovej časti.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Slovenský zápasník Tajmuraz Salkazanov na letnej olympiáde v Paríži (fotografie)

Viac k témam: LOH Letné olympijské hry 2024 v Paríži
Zdroj: SITA.sk - Slovenský zápasník Salkazanov prehral v osemfinále s Uzbekom, šanca na olympijský bronz stále žije (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.