Nedeľa, 1. september 2024
Slnečno  26 °C
Mimoriadne správy

Úspešná fantasy séria Tajomná dračia škola pokračuje!

 Milan Buno  10. august 2024  185  
Úspešná fantasy séria Tajomná dračia škola pokračuje!

Je tu pokračovanie úspešnej fantasy série pre deti od 8 rokov, po ktorej siahajú aj mnohí dospelí - Tajomná dračia škola od Emily Skye.


2.diel má názov Drak so striebornými rohmi. V máji vyšiel prvý diel o chlapcovi Henrym, ktorý sa ocitne medzi vyvolenými a má sa stať dračím jazdcom. Napokon nadviaže magické puto s drakom Fénixom v škole na ostrove Sedem ohňov.


Objavte s Henrym a jeho spolužiakmi čaro drakobalu a pomôžte im vypátrať záhadného tvora, ktorého ešte nikdy nevideli. Po tom, čo Henry našiel Fénixa, s ktorým okamžite nadviazal magické puto, sa v škole na ostrove Sedem ohňov konečne cíti ako doma.


Hoci vyučovanie v dračej škole nie je prechádzka ružovou záhradou, s Fénixom po boku je pripravený zdolať všetky prekážky. Keď sa navyše dozvie, že aj tu majú obľúbený šport drakobal, pri ktorom môže využiť svoj talent, so spolužiakmi si založia vlastný tím.


Ibaže v Henryho snoch sa z ničoho nič začne objavovať neznámy drak, ktorý ho úpenlivo prosí o pomoc. Kto je ten tajomný tvor? Prečo má strieborné rohy? A prečo je spútaný reťazou? Henry sa spolu s kamarátmi vydá hľadať odpovede na tieto otázky. Podarí sa im draka oslobodiť?


Tajomná dračia škola je napínavá fantasy séria, ktorá svojský humor, je to dobrodružné, svižné a riešia sa aj také témy ako priateľstvo, spravodlivosť, charakter.
Aj dvojka je vzrušujúce a napínavé čítanie, určite sa bude páčiť fanúšikom Harryho Pottera, pretože majú niekoľko spoločných znakov...čo však vôbec nevadí. Napokon, vo svete literatúry sa mnohé schémy obmieňajú, podobajú, replikujú a vždy ide o to, či prinesú aj niečo nové, zaujímavé a či to vie opäť osloviť čitateľov.


Zábavná zápletka a dračie dobrodružstvo, to je pokračovanie Tajomnej dračej školy. A pozor, čoskoro nás čaká tretí diel s názvom Návrat siedmeho rodu.


Vydarené ilustrácie


Krásne obálky a ilustrácie má na svedomí Pascal Nöldner. „Keď ma z vydavateľstva oslovili, či by som nechcel knižku ilustrovať, samozrejme, nesmierne som sa tomu potešil, lebo draky boli odjakživa moje obľúbené rozprávkové bytosti,“ prezradil Pascal.


Ako dieťa o drakoch zbieral, čo sa len dalo – tričká, plagáty –, pozeral filmy, čítal knihy, takže možnosť ilustrovať vlastný dračí príbeh ho, prirodzene, nadchla. „Najradšej som kreslil akčné, dynamické scény, scény, kde draky chrlia oheň, a dračie bitky – tie ma mimoriadne bavili. Som veľmi rád, že Tajomná dračia škola vychádza aj na Slovensku. Pri čítaní vám želám veľa zábavy,“ odkazuje sympatický ilustrátor.


Milan Buno, knižný publicista