Nedeľa, 1. september 2024
Mimoriadne správy

Tri vypredané koncerty Taylor Swift vo Viedni zrušili, hrozil útok na štadión

 Webnoviny   8. august 2024  115  
Tri vypredané koncerty Taylor Swift vo Viedni zrušili, hrozil útok na štadión

8.8.2024 (SITA.sk) - Tri koncerty americkej speváčky Taylor Swift vo Viedni v stredu zrušili pre obavy z možného útoku. Interpretka sa mala predstaviť v rakúskej metropole vo štvrtok, v piatok a v sobotu v rámci jej Eras tour.

Vstupenky budú automaticky vrátené


Úrady však oznámili, že zatkli dvoch podozrivých pre plán zaútočiť na Štadión Ernsta Happela, kde mala americká hviezda vystúpiť.

„Nemáme inú možnosť, ako zrušiť tri plánované predstavenia v záujme bezpečnosti všetkých,“ uviedol organizátor Barracuda Music na Instagrame s tým, že úrady potvrdili plánovaný útok na štadión.

Spoločnosť Barracuda Music uviedla, že „všetky vstupenky budú automaticky vrátené v priebehu nasledujúcich 10 pracovných dní“. Rovnaké znenie bolo zverejnené pod dátumami koncertu vo Viedni na oficiálnej webovej stránke Swift.

Očakávalo sa 170-tisíc ľudí


Koncerty boli vypredané, informovala rakúska agentúra APA s tým, že očakávali približne 170-tisíc fanúšikov.

Rakúske úrady v stredu informovali, že zatkli dvoch podozrivých extrémistov, z ktorých jeden zjavne plánoval útok na podujatie vo Viedni, ako je napríklad koncert. Hlavného podozrivého, ktorý má 19 rokov, zatkli v Ternitzi a druhého človeka vo Viedni.

Riaditeľ pre verejnú bezpečnosť na rakúskom ministerstve vnútra Franz Ruf podľa rakúskej agentúry APA uviedol, že úrady vedeli o „prípravných akciách“ na možný útok „a tiež o tom, že 19-ročný páchateľ sa zameriava na koncerty Taylor Swift vo Viedni“. Mladík podľa Rufa sľúbil vernosť extrémistickej skupine Islamský štát.

Rakúšan sa zrejme zradikalizoval na internete. Podľa Rufa úrady v súvislosti s prípadom zabezpečili chemikálie, ktoré preskúmavajú.

Viac k témam: Koncert, Viedeň
Zdroj: SITA.sk - Tri vypredané koncerty Taylor Swift vo Viedni zrušili, hrozil útok na štadión © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.