Pondelok, 6. máj 2024
Slnečno  18,5 °C
Mimoriadne správy

ZMOS zrealizovalo sedem prieskumov, zozbierané dáta naznačili východiská pre mnohé problémy

 Webnoviny  28. december 2021  184  
ZMOS zrealizovalo sedem prieskumov, zozbierané dáta naznačili východiská pre mnohé problémy

28.12.2021 (Webnoviny.sk) - Dáta z prieskumov naznačujú východiská pre mnohé problémy, tvrdí Združenie miest a obcí (ZMOS). Združenie zrealizovalo sedem prieskumov, ktoré reflektovali dôležité témy samospráv.

Informuje o tom ústredný riaditeľ Kancelárie ZMOS Michal Kaliňák v tlačovej správe.

„Išlo napríklad o cestovný ruch, urbanizmus a taxislužby, oblasť energetiky, ale aj stavebnú legislatívu, civilnú ochranu. Za pripomenutie stojí aj reprezentatívny prieskum zameraný na dostupnosť zdravotníctva a sociálnych služieb, a tiež rodinné podnikanie a infraštruktúru vrátane vodovodov a kanalizácií,“ uvádza Kaliňák.

Prieskumy poslúžili v mnohých záležitostiach


Na základe výsledkov prieskumu týkajúceho sa stavebnej legislatívy ZMOS formuloval návrh novely stavebného zákona. Informácie z prieskumu o dostupnosti zdravotníctva a sociálnych služieb boli pre ZMOS argumentmi k tzv. stratifikácii nemocníc.

Odpovede slúžili aj pre spracovanie analýz v oblasti cestovného ruchu či pre formulovanie agendy s názvom Bezpečnostná samospráva.

Dáta využijú aj v analýzach a štúdiách


Informácie z prieskumu týkajúceho sa vodovodov a kanalizácie vníma ZMOS za smerodajné pri presadzovaní riešení odkanalizovania miest a obcí.

Ďalšie výsledky prieskumov budú využité v analýzach a dopadových štúdiách, ktoré chce ZMOS koncipovať začiatkom roka 2022.

Viac k témam: Cestovný ruch, Prieskum, Samosprávy, Stavebný zákon, Stratifikácia nemocníc
Zdroj: Webnoviny.sk - ZMOS zrealizovalo sedem prieskumov, zozbierané dáta naznačili východiská pre mnohé problémy © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.