Piatok, 26. apríl 2024
Zamračené  11,9 °C
Mimoriadne správy

Ojazdených áut je stále menej, ich ceny by mali rásť aj celý budúci rok

 Webnoviny  28. december 2021  183  
Ojazdených áut je stále menej, ich ceny by mali rásť aj celý budúci rok

28.12.2021 (Webnoviny.sk) - Ceny ojazdených áut podľa odhadov európskeho online trhoviska s jazdenými autami Carvago porastú celý budúci rok.

Počet áut na úrovni krízového roka


Od januára do októbra tohto roka stúpli ceny jazdených áut v priemere o 13 percent. Len za posledné tri mesiace zároveň podľa Carvago klesol počet jazdených automobilov v ponuke o 10 % a dostal sa na úroveň krízového roka 2009.

Zatiaľ čo predtým sa počet ojazdených automobilov každoročne zvyšoval o jedno až tri percentá v pomere k počtu automobilov na cestách, v súčasnosti je počet inzerovaných automobilov rovnaký ako pred 12 rokmi, keď svet zmietala globálna hospodárska kríza. Situácia je teda vážna a bude sa ďalej zhoršovať,“ uviedol k aktuálnemu stavu na trhu jazdených áut zakladateľ a CEO Carvago Jakub Šulta.

Menej automobilov za vyššie ceny


Ako zároveň dodal, problém budú mať najmä ľudia, ktorí odkladali kúpu auta v nádeji, že ceny začnú čoskoro opäť klesať. „Automobilový sektor je jedným z mála segmentov, ktorý v adventnom období neponúka zákazníkom lepšie ceny. Nemôžeme dúfať ani v skutočné zľavy na jazdené vozidlá, ktoré od prvého januára "zostarnú o rok". Naopak. Automobilov bude ešte menej a budú drahšie,“ skonštatoval.

Carvago je európske online trhovisko jazdených áut. V ponuke má viac ako 650-tisíc vybraných áut a okrem retailového predaja pre koncových zákazníkov pôsobí aj na B2B trhu, kde spolupracuje s viac ako 400 obchodnými partnermi zo 14 krajín Európy. Carvago aktuálne pôsobí na siedmich európskych trhoch.

Viac k témam: Ojazdené autá
Zdroj: Webnoviny.sk - Ojazdených áut je stále menej, ich ceny by mali rásť aj celý budúci rok © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.