Streda, 24. apríl 2024
Mimoriadne správy

Žilinská Kia na jeden deň preruší výrobu, dôvodom je nestabilná situácia na automobilovom trhu

 Webnoviny  16. marec 2021  223  
Žilinská Kia na jeden deň preruší výrobu, dôvodom je nestabilná situácia na automobilovom trhu

16.3.2021 (Webnoviny.sk) - V žilinskom závode Kia Motors Slovakia v piatok 19. marca na jeden deň prerušia výrobu. Ako informoval vedúci firemného oddelenia komunikácie a vzťahov s verejnosťou Tomáš Potoček, jednodňové prerušenie výroby je navrhnuté z dôvodu nestabilnej situácie na automobilovom trhu.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu


„Sme si vedomí možného prerušenia dodávok polovodičov pre automobilovú výrobu. Situáciu pozorne sledujeme a spolupracujeme s našimi dodávateľmi s cieľom udržať stabilnú výrobu," uviedol v poskytnutom stanovisku Potoček.

Pre nedostatok polovodičových komponentov musela v minulých dňoch prerušiť výrobu trnavská automobilka Stellantis. Počas oboch víkendových dní bola prerušená výroba na jednej pracovnej zmene, v pondelok 15. marca obmedzili výrobu na dvoch pracovných zmenách.

Viac k témam: automobilka, COVID-19, Ekonomické dopady koronavírusu, Koronavírus, pozastavenie výroby
Zdroj: Webnoviny.sk - Žilinská Kia na jeden deň preruší výrobu, dôvodom je nestabilná situácia na automobilovom trhu © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.