Štvrtok, 2. máj 2024
Mimoriadne správy

WHO potvrdila útoky na zdravotnícke zariadenia na Ukrajine, porušujú neutralitu zdravotníkov

 Webnoviny   6. marec 2022  176  
WHO potvrdila útoky na zdravotnícke zariadenia na Ukrajine, porušujú neutralitu zdravotníkov

6.3.2022 (Webnoviny.sk) - Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) potvrdila „niekoľko útokov na zdravotnícke zariadenia na Ukrajine, ktoré si vyžiadali viacero úmrtí a zranení“. Informuje o tom spravodajský portál televízie CNN, citujúc nedeľné vyhlásenie generálneho riaditeľa WHO Tedrosa Adhanoma Ghebreyesusa.

Ďalšie správy vyšetrujeme,“ konštatoval Tedros prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter, pričom však nemenoval Rusko. „Útoky na zdravotnícke zariadenia alebo pracovníkov porušujú neutralitu zdravotníkov a sú tiež porušením medzinárodného humanitárneho práva,“ dodal.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt



Dosiaľ WHO potvrdila šesť útokov na zdravotnícke zariadenia, povedal v nedeľu pre BBC šéf kancelárie WHO na Ukrajine Jarno Habicht.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk - WHO potvrdila útoky na zdravotnícke zariadenia na Ukrajine, porušujú neutralitu zdravotníkov © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.