Piatok, 3. máj 2024
Zamračené  10,4 °C
Mimoriadne správy

Výplatu sirotskej penzie uvoľní až potvrdenie o štúdiu

 Webnoviny  19. august 2018  410  
Výplatu sirotskej penzie uvoľní až potvrdenie o štúdiu

BRATISLAVA 19. augusta (WebNoviny.sk) - Rozhodnutie o prijatí na vysokoškolské štúdium druhého stupňa nie je dostatočným dokladom pre uvoľnenie výplaty sirotského dôchodku.

Odporúčame:
Sociálna poisťovňa prekročila plán výberu poistného, má viac o 120 miliónov eur

V súvislosti so zastavením vyplácania sirotského dôchodku od júla tohto roka pre jeho poberateľov z dôvodu ukončenia vysokoškolského štúdia prvého stupňa na to upozornil hovorca Sociálnej poisťovne Peter Višváder. "Výplatu sirotského dôchodku môže Sociálna poisťovňa uvoľniť až po predložení potvrdenia o štúdiu, ktoré študentovi-sirote potvrdí škola najskôr v deň zápisu na vysokoškolské štúdium," uviedol.

Potvrdenie o štúdiu je potom podľa hovorcu poisťovne potrebné obratom predložiť Sociálnej poisťovni, a to priamo ústrediu Sociálnej poisťovne alebo prostredníctvom ktorejkoľvek pobočky Sociálnej poisťovne."Následne bude študentovi uvoľnená výplata sirotského dôchodku spätne aj za prázdninové mesiace," dodal Višváder.

Viac k témam: sirotský dôchodok, Sociálna poisťovňa, vysoké školy
Zdroj: Webnoviny.sk - Výplatu sirotskej penzie uvoľní až potvrdenie o štúdiu © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.