Pondelok, 30. september 2024
Prevažne slnečno  11,9 °C
Mimoriadne správy

Prezident Trump navrhuje, aby firmy zverejňovali výsledky polročne, nie kvartálne

 Webnoviny  19. august 2018  374  
Prezident Trump navrhuje, aby firmy zverejňovali výsledky polročne, nie kvartálne

WASHINGTON 19. augusta (WebNoviny.sk) - Americký prezident Donald Trump vyzval Komisiu pre cenné papiere a burzy (SEC), aby zvážila zrušenie požiadavky, na základe ktorej firmy musia zverejňovať kvartálne výsledky.

Väčšia flexibilita a úspora peňazí


Trump uviedol, že po rozhovore s viacerými poprednými predstaviteľmi firiem požiadal SEC, aby preskúmala, či zverejňovanie výsledkov raz za šesť mesiacov nepomôže spoločnostiam rýchlejšie rásť a vytvárať viac pracovných miest.

Odporúčame:
Donald Trump pohrozil Turecku ďalšími ekonomickými sankciami pre väznenie amerického pastora

Firmám "by to umožnilo väčšiu flexibilitu a úsporu peňazí," napísal Trump na Twitteri. Prezident neskôr novinárom povedal, že zvlášť na to naliehala generálna riaditeľka spoločnosti PepsiCo Indra Nooyi, ktorá v októbri odchádza zo svojej funkcie.

SEC požiadavku naďalej študuje


Nooyi neskôr uviedla, že spolu s inými generálnymi riaditeľmi firiem "diskutovala ako lepšie orientovať spoločnosti, aby mali dlhodobejší pohľad". Dodala, že zníženie frekvencie zverejňovania finančných správ bolo jedným z viacerých návrhov, ktoré predložila.

Odborníci dlhodobo tvrdia, že prax, na základe ktorej firmy zverejňujú každý štvrťrok prognózy ziskov, vyvoláva príliš veľký tlak na krátkodobý výkon. Šéf Komisie pre cenné papiere a burzy Jay Clayton vo vyhlásení uviedol, že SEC "naďalej študuje" požiadavku v oblasti zverejňovania výsledkov, a tiež iné pravidlá pre spoločnosti, s ktorých akciami sa verejne obchoduje.

Viac k témam: Donald Trump, Komisia pre cenné papiere a burzy (SEC)
Zdroj: Webnoviny.sk - Prezident Trump navrhuje, aby firmy zverejňovali výsledky polročne, nie kvartálne © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.