Štvrtok, 9. máj 2024
Slnečno  15,4 °C
Mimoriadne správy

Výhľad hospodárstva USA podľa šéfa centrálnej banky Jeroma Powella zostáva silný

 Webnoviny  27. február 2018  304  
Výhľad hospodárstva USA podľa šéfa centrálnej banky Jeroma Powella zostáva silný

WASHINGTON 27. februára (WebNoviny.sk) - Výhľad americkej ekonomiky podľa šéfa centrálnej banky USA Jeroma Powella "zostáva silný" napriek nedávnym turbulenciám na akciovom trhu.

Powell v americkom Kongrese v utorok ďalej uviedol, že dobrá perspektíva ekonomického rastu a zamestnanosti umožnia americkému Federálnemu rezervnému systému (Fed) pokračovať v zvyšovaní kľúčových úrokových sadzieb postupným tempom. Fed zdvihol svoju hlavnú sadzbu trikrát vlani a signalizoval, že v tomto roku predpokladá jej ďalšie tri zvýšenia.

Odporúčame:
Dolár v piatok posilnil vďaka správe o nových pracovných miestach

Powell nevyslovil obavy z toho, že by sa americká ekonomika začínala prehrievať. "Dobrá situácia na trhu práce by mala naďalej podporovať rast príjmov domácností a spotrebiteľských výdavkov, slušný ekonomický rast u našich obchodných partnerov by mal viesť k ďalšiemu posilneniu exportu USA a dobrá podnikateľská nálada a silný rast tržieb budú pravdepodobne naďalej podporovať podnikateľské investície," konštatoval Powell. Fed podľa jeho slov očakáva, že americká inflácia v tomto roku stúpne a potom sa stabilizuje zhruba na cielenej úrovni 2 percentá.

Viac k témam: centrálna banka, ekonomika, Jerome Powell, USA
Zdroj: Webnoviny.sk - Výhľad hospodárstva USA podľa šéfa centrálnej banky Jeroma Powella zostáva silný © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.