Sobota, 27. apríl 2024
Mimoriadne správy

Vedci dosiahli rekordnú rýchlosť prenosu dát na internete, obsah netflixu by stiahli za sekundu

 Webnoviny  23. august 2020  291  
Vedci dosiahli rekordnú rýchlosť prenosu dát na internete, obsah netflixu by stiahli za sekundu

23.8.2020 (Webnoviny.sk) - Výskumníci z Japonska a Veľkej Británie sa počas spoločného projektu postarali o doposiaľ najvyššiu rýchlosť sťahovania dát na internete. Kým najrýchlejšie komerčne dostupné internetové pripojenie poskytuje rýchlosť 10 gigabytov za sekundu, špecialisti zo spoločnosti KDDI Research, Londýnskej univerzity a Xteru sa dostali na omnoho vyššiu hodnotu - 178 terabytov za sekundu (1 TB = 1000 GB).

Vysokú rýchlosť sťahovania a prenos veľkého množstva dát umožňuje technológia optických vlákien. Inžinieri pripomenuli, že ak by bežný užívateľ doma disponoval takýmto rýchlym internetom a zároveň by mal dostatok úložného priestoru, kompletný obsah Netflixu by bol schopný stiahnuť za menej ako sekundu.

Viac k témam: internet, sťahovanie dát
Zdroj: Webnoviny.sk - Vedci dosiahli rekordnú rýchlosť prenosu dát na internete, obsah netflixu by stiahli za sekundu © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.