Piatok, 29. marec 2024
Prevažne slnečno  15,3 °C
Mimoriadne správy

Úroky bánk v Južnej Kórey padli na historické minimum, krajina sa snaží vzkriesiť ekonomiku

 Webnoviny  16. marec 2020  313  
Úroky bánk v Južnej Kórey padli na historické minimum, krajina sa snaží vzkriesiť ekonomiku

16.3.2020 (Webnoviny.sk) - Juhokórejská centrálna banka mimoriadne zredukovala úroky o 0,5 percentuálneho bodu, aby zmiernila vplyv epidémie koronavírusu na ekonomiku. Pondelkovým krokom centrálnej banky Južnej Kórey základná úroková sadzba v krajine klesla na historické minimum 0,75 percenta.

Viac o téme: Koronavírus


Banka uviedla, že zníženie úrokov pomôže zmenšiť volatilitu na finančných trhoch a podporí pumpovanie peňazí do ekonomiky, keďže sa znížia náklady firiem na požičiavanie si.

Podľa niektorých expertov je však nejasné, či nižšie úrokové sadzby významne zvýšia ekonomickú aktivitu. Hospodárska činnosť je totiž utlmená preventívnymi opatreniami proti šíreniu koronavírusu, v dôsledku ktorých mnohí ľudia zostávajú doma.

Viac k témam: centrálna banka, Ekonomické dopady koronavírusu, Koronavírus, úroky
Zdroj: Webnoviny.sk - Úroky bánk v Južnej Kórey padli na historické minimum, krajina sa snaží vzkriesiť ekonomiku © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.