Sobota, 27. apríl 2024
Mimoriadne správy

Koronavírus ochromil ďalšiu automobilku, Fiat Chrysler dočasne zatvára väčšinu európskych závodov

 Webnoviny  16. marec 2020  263  
Koronavírus ochromil ďalšiu automobilku, Fiat Chrysler dočasne zatvára väčšinu európskych závodov

16.3.2020 (Webnoviny.sk) - Taliansko-americká automobilka Fiat Chrysler Automobiles do 27. marca prerušuje výrobu vo väčšine svojich európskych závodov. Výrobca áut v pondelok oznámil, že zastavuje produkciu v šiestich závodoch v Taliansku, v ktorých sa vyrábajú autá značiek Fiat, Alfa Romeo a Maserati.

Viac o téme: Koronavírus



Firma zároveň pozastavuje činnosť závodu v Srbsku, ktorý vyrába vozidlá Fiat 500L a činnosť poľského závodu produkujúceho automobily Fiat 500.

Prerušenie produkcie vo väčšine európskych závodov Fiatu nasleduje po tom, ako automobilka už skôr prijala opatrenia, ku ktorým patrí dezinfekcia pracovných a oddychových priestorov či zabezpečenie väčšej vzdialenosti medzi pracovníkmi.

Viac k témam: Ekonomické dopady koronavírusu, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk - Koronavírus ochromil ďalšiu automobilku, Fiat Chrysler dočasne zatvára väčšinu európskych závodov © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.