Sobota, 18. máj 2024
Mimoriadne správy

Úroda obilnín v Nemecku klesla o vyše štvrtinu, farmári žiadajú od vlády núdzovú pomoc

 Webnoviny  22. august 2018  335  
Úroda obilnín v Nemecku klesla o vyše štvrtinu, farmári žiadajú od vlády núdzovú pomoc

BERLÍN 22. augusta (WebNoviny.sk) - Úroda obilnín v Nemecku v porovnaní s priemerom v uplynulých piatich rokoch sa v tomto roku znížila o 25,6 percenta.

Povedal to v stredu šéf nemeckého združenia farmárov Joachim Rukwied v súvislosti so žiadosťou, aby vláda pre extrémne tohtoročné sucho farmárom poskytla núdzovú pomoc. Rukwied sa pred novinármi vyjadril, že žatva v niektorých častiach Nemecka sa môže označiť za úplne neúspešnú.

Odporúčame:
Farmári zasiahnutí suchom neboli odškodnení, agrárna komora napísala Pellegrinimu list

Osem zo šestnástich nemeckých spolkových krajín už nahlásilo škody v poľnohospodárskom sektore v celkovej sume 3 mld. eur. Podobne ako vo veľkej časti Európy, aj v Nemecku od apríla spadlo málo zrážok a krajina zažila dlhé obdobia veľmi teplého počasia.

Viac k témam: farmári, sucho, úroda, žatva
Zdroj: Webnoviny.sk - Úroda obilnín v Nemecku klesla o vyše štvrtinu, farmári žiadajú od vlády núdzovú pomoc © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.