Utorok, 23. apríl 2024
Mimoriadne správy

Taliansko trvá na celoeurópskom zákaze lyžiarskej sezóny, inak by mohlo zavrieť hranice

 Webnoviny   1. december 2020  234  
Taliansko trvá na celoeurópskom zákaze lyžiarskej sezóny, inak by mohlo zavrieť hranice

1.12.2020 (Webnoviny.sk) - Taliansky premiér Giuseppe Conte sa naďalej usiluje o celoeurópsky zákaz zimnej turistickej sezóny. Oznámil to v utorok minister pre regionálne záležitosti Francesco Boccia.

Ako dodal, premiér s partnermi v EÚ stále rokuje o plošnom zatvorení lyžiarskych centier počas Vianoc.

Zavrieť musia aj ostatní


„Ak Taliansko zatvorí svoje lyžiarske centrá, Rakúsko, Slovinsko a Francúzsko ich ale nechajú otvorené, tak sa všetko rozpadne. Uvidíme, či talianska zahraničná politika a diplomacia zlyhajú práve pri problematike lyžiarskych dovoleniek,“ uviedol prezident severotalianskeho regiónu Benátsko Luca Zaia.

Zástupcovia regiónov na severe krajiny vyzývajú vládu v Ríme aby v prípade, že sa nenájde celoeurópske riešenie, vo vianočnom období zatvorila hranice.

Rokujú o opatreniach


„Tým chceme zabrániť, aby sa Taliani sťahovali tam, kde budú lyžiarske svahy otvorené," zdôraznil prezident regiónu Ligúria Giovanni Toti.

Talianska vláda aktuálne rokuje o pandemických opatreniach pre zimnú sezónu, ktoré majú vstúpiť do platnosti v piatok.

Viac k témam: Ekonomické dopady koronavírusu, lyžiarske strediská, turizmus
Zdroj: Webnoviny.sk - Taliansko trvá na celoeurópskom zákaze lyžiarskej sezóny, inak by mohlo zavrieť hranice © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.