Piatok, 26. apríl 2024
Polojasno  12 °C
Mimoriadne správy

Svetový turizmus pri pretrvávaní reštrikcií stratí vyše stosedemdesiat miliónov pracovných miest

 Webnoviny  30. október 2020  239  
Svetový turizmus pri pretrvávaní reštrikcií stratí vyše stosedemdesiat miliónov pracovných miest

30.10.2020 (Webnoviny.sk) - Svetové odvetvie cestovania a turizmu smeruje k tomu, že v tomto roku v ňom zanikne 174 miliónov pracovných pozícií, ak terajšie reštrikcie zamerané na zastavenie šírenia koronavírusu zostanú v platnosti. Upozornila na to Svetová rada cestovania a turizmu (WTTC).

Hoci počet ohrozených pozícií je alarmujúci, oproti predošlému odhadu je mierne lepší, najmä vzhľadom na silné zotavenie vnútroštátneho cestovania v Číne a iných krajinách.

V júni totiž WTTC predpovedala, že pre pandémiu môže v globálnom sektore cestovania a turizmu zaniknúť 197 miliónov pracovných miest.

Existujú však obavy, že nová vlna šírenia koronavírusu, osobitne v Európe, tento sektor opäť zasiahne.

WTTC dodala, že dlhotrvajúce cestovné obmedzenia by mohli z príspevku tohto odvetvia ku globálnej ekonomike v tomto roku vymazať 4,7 bilióna dolárov.

Viac k témam: Ekonomické dopady koronavírusu, turizmus
Zdroj: Webnoviny.sk - Svetový turizmus pri pretrvávaní reštrikcií stratí vyše stosedemdesiat miliónov pracovných miest © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.