Utorok, 3. september 2024
Väčšinou jasno  17,4 °C
Mimoriadne správy

Šutaj Eštok upláca podľa Šimečku policajtov nesystémovými odmenami, dostanú ich však iba niektorí (video)

 Webnoviny  Piatok, 12:34  83  
Šutaj Eštok upláca podľa Šimečku policajtov nesystémovými odmenami, dostanú ich však iba niektorí (video)

30.8.2024 (SITA.sk) - Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) v snahe zabrániť odchodu policajtov do civilu ich upláca nesystémovými odmenami, ktoré navyše dostanú len niektorí. Na piatkovej tlačovej konferencii to vyhlásil predseda opozičného Progresívneho Slovenska Michal Šimečka.

Reagoval tak na vládou schválené príplatky pre policajtov, ktorí do zboru nastúpia, alebo policajtov, ktorí odslúžili už 20 rokov. Podľa Šimešku však policajtov motivuje ísť do civilu aj šikana a čistky zo strany ministra.

Politickú zodpovednosť nesie Matúš Šutaj Eštok


„Vytvára prostredie, v ktorom ľudia nechcú pracovať,“ povedal Simečka. Zároveň poukázal aj na plánovanú reorganizáciu Národnej kriminálnej agentúry (NAKA).

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem


„Bude mať rovnaký dôsledok. Tí špičkoví policajti, ktorí z nejakého dôvodu sa znepáčili Smeru a politickému vedeniu ministerstva vnútra, tak tí budú odchádzať z Policajného zboru,“ skonštatoval Šimečka. Doplnil, že situácia s možným odchodom policajtov nevznikla zo dňa na deň, politickú zodpovednosť však nesie šéf rezortu vnútra.

Čo bude s policajtmi uviaznutými v systéme?


Podľa poslanca a bývalého policajného prezidenta Jaroslava Spišiaka sa opatrenia rezortu vnútra týkajú len tých policajtov, ktorí už majú nárok na odchod do civilu a rezignovali na kariéru, a záujemcov o vstup do zboru, ktorí nemajú žiadne skúsenosti.

„Ale ten stred policajtov, ktorí sú uviaznutí v systéme, že ešte nemajú na výsluhový dôchodok a už ani nie sú najmladší, s tými bude čo?,“ pýta sa Spišiak. Zároveň poukázal na to, že minister vnútra je momentálne v pozícii lídra jednej z koaličných strán.

„Tak ja som bol presvedčený, že vybaví z tejto pozície pre policajtov, pre políciu, pre hasičov, pre záchranárov pre štátnych úradníkov to, čo si zaslúžia za svoju poctivú prácu,“ povedal Spišiak, Doplnil však, že táto nádej sa nenaplnila.



Viac k témam: Bývalý policajný prezident, Ficova vláda 2023 - 2027 (koalícia Smer-SD Hlas-SD SNS), Minister vnútra SR, Policajti, Polícia, Predseda Progresívneho Slovenska
Zdroj: SITA.sk - Šutaj Eštok upláca podľa Šimečku policajtov nesystémovými odmenami, dostanú ich však iba niektorí (video) © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.