Štvrtok, 25. apríl 2024
Mimoriadne správy

Súd nevyhovel návrhu spoločnosti Huawei, zákon zakazujúci vláde používať jej zariadenia platí

 Webnoviny  19. február 2020  280  
Súd nevyhovel návrhu spoločnosti Huawei, zákon zakazujúci vláde používať jej zariadenia platí

19.2.2020 (Webnoviny.sk) - Americký federálny sudca v Texase zamietol návrh čínskeho technologického gigantu Huawei na súdne konanie, ktorým firma namietala proti americkému zákonu zakazujúcemu vláde a jej dodávateľom používať zariadenie Huawei pre obavy o bezpečnosť.

Cieľom návrhu, ktorý čínska firma podala vlani v marci, bolo vyhlásiť tento zákon za protiústavný. Firma Huawei argumentovala, že zákon si ju vybral na potrestanie a neumožnil jej náležitý proces.

Súd v Texase však rozhodol, že zákaz nie je potrestaním a že americká federálna vláda má právo obchodovať s inými firmami. Návrh spoločnosť Huawei podala v texaskom meste Plano, kde je jej hlavné americké sídlo.

Predstavitelia americkej administratívy tvrdia, že firma Huawei by mohla čínskej vláde poskytnúť tajný prístup k dátam, čo firma popiera.

Viac k témam: súd, zákaz
Zdroj: Webnoviny.sk - Súd nevyhovel návrhu spoločnosti Huawei, zákon zakazujúci vláde používať jej zariadenia platí © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.