Sobota, 20. apríl 2024
Mimoriadne správy

Airbus plánuje zrušiť dve tisícky pracovných miest vo viacerých krajinách

 Webnoviny  20. február 2020  391  
Airbus plánuje zrušiť dve tisícky pracovných miest vo viacerých krajinách

20.2.2020 (Webnoviny.sk) - Európsky výrobca lietadiel Airbus plánuje v rámci svojej divízie obrannej a vesmírnej techniky do konca budúceho roka zrušiť viac ako 2 300 pracovných miest. Rušenie pozícií sa dotkne výroby vo viacerých krajinách. Firma uviedla, že divízia Airbus Defence and Space predstavila plán zástupcom zamestnancov a začala proces konzultácií o redukcii počtu miest.

Celkovo výrobca lietadiel chce zrušiť 2 362 pracovných miest, z toho 829 v Nemecku, 357 vo Veľkej Británii, 630 v Španielsku, 404 vo Francúzsku a 142 v ďalších krajinách. Airbus uviedol, že dôvodom je stagnácia na trhu vesmírnej techniky a odloženie kontraktov v oblasti obrannej techniky.

Za minulý rok Airbus vykázal stratu 1,36 mld. eur v dôsledku nákladov na urovnanie vyšetrovania korupcie v troch krajinách, ale predaj lietadiel firmy bol vlani rekordný. Čistá strata Airbusu bola odzrkadlením toho, že spoločnosť vyčlenila 3,6 mld. eur na urovnanie minulých korupčných praktík, ktoré prešetrovali úrady v USA, Francúzsku a Veľkej Británii.

Viac k témam: letecká spoločnosť, prepúšťanie
Zdroj: Webnoviny.sk - Airbus plánuje zrušiť dve tisícky pracovných miest vo viacerých krajinách © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.