Štvrtok, 2. máj 2024
Jasno  12,2 °C
Mimoriadne správy

Štátne železnice začali prevádzku mobilnej aplikácie Ideme vlakom, dočkali sa aj prvých recenzií

 Webnoviny   6. november 2018  340  
Štátne železnice začali prevádzku mobilnej aplikácie Ideme vlakom, dočkali sa aj prvých recenzií

BRATISLAVA 6. novembra (WebNoviny.sk) - Železničná spoločnosť Slovensko, a. s. (ZSSK) začala v utorok ostrú prevádzku prvej fázy mobilnej aplikácie "Ideme vlakom".

Zjednodušenie nákupu cestovných lístkov


Ako národný osobný dopravca informoval, aplikácia je prístupná pre všetkých používateľov smartfónov so systémom Android. Predseda predstavenstva a generálny riaditeľ ZSSK Filip Hlubocký očakáva, že mobilná aplikácia spolu s novým internetovým predajom cestovných dokladov, ktorý by mal začať fungovať 13. novembra, výrazne zjednodušia on-line nákupný proces.

"Mobilná aplikácia s novým responzívnym predajným systémom sú len ďalšou zo skladačiek v modernizácii ZSSK, ktoré máme pre našich zákazníkov pripravené do budúcnosti," povedal nedávno Hlubocký.

Hodnotenie cestujúcich


Počas pilotnej prevádzky mobilnej aplikácie viac ako tri štvrtiny cestujúcich podľa spoločnosti ohodnotili aplikáciu štyrmi a piatimi hviezdičkami z piatich možných.

"Najviac sa im na aplikácii páčili dizajn a ovládanie, no chýbali im niektoré funkcionality, ktoré sú súčasťou jej ďalšieho rozvoja, napríklad informácie o meškaní vlakov či platba cez kreditné konto," uviedol riaditeľ sekcie digitalizácie a rozvoja systémov ZSSK Milan Hric.

Aplikáciu je možné stiahnuť si na tejto webovej stránke.

Viac k témam: aplikácia Ideme vlakom, ŽSR Železnice Slovenskej republiky
Zdroj: Webnoviny.sk - Štátne železnice začali prevádzku mobilnej aplikácie Ideme vlakom, dočkali sa aj prvých recenzií © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.