Sobota, 20. apríl 2024
Mimoriadne správy

Sociálna poisťovňa vyplatila počas koronakrízy vyše 1,3 milióna pandemických dávok

 Webnoviny  25. apríl 2021  258  
Sociálna poisťovňa vyplatila počas koronakrízy vyše 1,3 milióna pandemických dávok

25.4.2021 (Webnoviny.sk) - Sociálna poisťovňa od prvej vlny pandémie koronavírusu COVID-19, teda od apríla minulého roka do konca marca tohto roka, vyplatila viac ako 1,3 milióna pandemických dávok. Na výplatu týchto dávok vynaložila 314 miliónov eur. Poisťovňa o tom informovala v tlačovej správe.

Výška nemocenského dostahovala 191 eur


Od začiatku apríla minulého roka do konca marca tohto roka poskytla poisťovňa svojim poistencom takmer 600-tisíc pandemických nemocenských a ďalších viac ako 600-tisíc pandemických ošetrovných (OČR). Priemerná výška pandemického nemocenského za toto obdobie predstavovala 191,94 eura mesačne.

Viac o téme: Koronavírus


Sociálna poisťovňa na tieto dávky vynaložila takmer 115 mil. eur. Vyššie náklady predstavovali výdavky na pandemické OČR. Priemerná mesačná výška tejto dávky bola 276,97 eura a celkové výdavky presiahli hranicu 167,5 mil. eur.

Pomohla aj pri predlžovaní podpory


Sociálna poisťovňa pomohla aj poistencom pri opakovanom predlžovaní poberania podpory v nezamestnanosti a tiež pri vyplácaní covid úrazového príplatku, ktorý bol do praxe zavedený koncom minulého roka.

Od apríla vlaňajška do konca marca tohto roka vyplatila poistencom 91 436 dávok v nezamestnanosti v predĺženom období za viac ako 32 miliónov eur, priemerná výška dávok predstavovala 353,69 eura. Poistencom poisťovňa poskytla aj 8 700 covid úrazových príplatkov v priemernej výške 161,27 eura a celkovej hodnote 1,4 milióna eur.

Viac k témam: COVID-19, Ekonomické dopady koronavírusu, Koronavírus, OČR, pandemická OČR, pandemické nemocenské
Zdroj: Webnoviny.sk - Sociálna poisťovňa vyplatila počas koronakrízy vyše 1,3 milióna pandemických dávok © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.