Pondelok, 2. september 2024
Zamračené  22,8 °C
Mimoriadne správy

SNS navrhuje daňové úľavy pre trénerov, podporiť chce tak rozvoj športu na Slovensku

 Webnoviny  Sobota, 10:50  68  
SNS navrhuje daňové úľavy pre trénerov, podporiť chce tak rozvoj športu na Slovensku

31.8.2024 (SITA.sk) - Slovenská národná strana (SNS) navrhuje daňové úľavy pre trénerov v športe. Informovala o tom SNS s tým, že pripravila návrh zákona, ktorý prinesie lepšie podmienky pre trénerov v slovenskom športe.

Ako národniari priblížili, návrh počíta s oslobodením príjmov trénerov od daní do výšky 500 eur mesačne.

„Okrem toho sa zavádza aj maximálny limit pre odvody na sociálne a zdravotné poistenie. Cieľom je zmierniť finančné zaťaženie trénerov a športových organizácií, čo má podporiť rozvoj športu na Slovensku," priblížili strana s vierou, že tieto zmeny uľahčia prácu trénerov, ktorí zabezpečujú rozvoj športových talentov v krajine.

Podporovanie trénerov je podľa SNS kľúčové pre udržanie kvality a rozvoja športu. Týmto krokom im chcú zabezpečiť lepšie podmienky pre prácu a športové kluby budú môcť efektívnejšie riadiť svoje financie. Návrh zákona SNS predloží na najbližšej schôdzi parlamentu. V prípade jeho schválenia bude účinný od začiatku roku 2025.

Viac k témam: Daňová úľava, Odvody, Sociálne odvody, Sociálne poistenie, Tréner, Zdravotné odvody, Zdravotné poistenie
Zdroj: SITA.sk - SNS navrhuje daňové úľavy pre trénerov, podporiť chce tak rozvoj športu na Slovensku © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.