Štvrtok, 3. október 2024
Oblačno  10,5 °C
Mimoriadne správy

Slovnaft zvýši mzdy svojim výrobným pracovníkom, dostanú aj jednorazovú odmenu

 Webnoviny  31. marec 2018  396  
Slovnaft zvýši mzdy svojim výrobným pracovníkom, dostanú aj jednorazovú odmenu

BRATISLAVA 31. marca (WebNoviny.sk) - Spoločnosť Slovnaft zvýši mzdy svojich výrobných pracovníkov. Bratislavská rafinérska a petrochemická firma totiž po rokovaniach s odbormi zvýši od apríla základné mzdy operátorov chemickej výroby o 100 eur mesačne.

Dostanú tiež jednorazovú odmenu 250 eur za dobré hospodárenie spoločnosti v minulom roku. Na úprave miezd sa Slovnaft dohodol s odbormi ECHOZ po šiestich kolách rokovaní, ktoré sa uskutočnili počas niekoľkých týždňov.

Nová kolektívna zmluva v Slovnafte


Tieto zmeny sa dotknú približne polovice z celkového počtu 2 300 zamestnancov Slovnaftu. Súčasťou dohody je aj úprava zmenových príplatkov a zvýšenie nástupnej základnej mzdy, ktorá bez príplatkov a benefitov dosiahne 800 eur. Priemerná mesačná mzda operátora vo výrobe v Slovnafte za minulý rok predstavovala 1 641 eur.

Nová kolektívna zmluva v Slovnafte však zahŕňa aj úpravy pracovného času zamestnancov od januára budúceho roka.

Podľa nových podmienok sa tak zamestnancom v nepretržitom režime, ktorými sú aj operátori chemickej výroby, do pracovného času započíta celá prestávka v práci, čo bude pre nich znamenať dva dni voľna ročne navyše. V administratíve sa zase skráti pracovný čas na 37,5 hodiny týždenne zo súčasných 40 hodín.

Dve palivové karty v celkovej hodnote 240 eur


Ďalšie zamestnanecké benefity v kolektívnej zmluve zahŕňajú napríklad 13. plat vo výške 100 % základnej mzdy, výkonnostnú odmenu vo výške približne 10 % ročného príjmu, ročný príspevok 1596 eur pre každého zamestnanca na šport, oddych, vzdelávanie či kultúru alebo príspevok na stravovanie.

Okrem toho poskytne Slovnaft svojim zamestnancom ročne dve palivové karty v celkovej hodnote 240 eur. Novinkou je tiež príspevok 50 eur ročne pre každého zamestnanca na využívanie nových športovísk, ktoré Slovnaft aktuálne dokončuje v areáli Vlčieho hrdla.

Skupina Slovnaft je integrovanou rafinérsko-petrochemickou skupinou. Kľúčovou spoločnosťou skupiny je spoločnosť Slovnaft, ktorá sa zaoberá najmä spracovaním ropy v jednej z najkomplexnejších európskych rafinérií a veľkoobchodným a maloobchodným predajom pohonných hmôt. Slovnaft prevádzkuje najväčšiu sieť čerpacích staníc v SR, viac ako 250. Slovnaft je členom skupiny MOL.

Viac k témam: platy, Slovnaft
Zdroj: Webnoviny.sk - Slovnaft zvýši mzdy svojim výrobným pracovníkom, dostanú aj jednorazovú odmenu © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.