Piatok, 19. apríl 2024
Mimoriadne správy

Slovenským automobilkám obmedzenia na hraniciach nespôsobujú komplikácie, sťažujú však situáciu

 Webnoviny  18. február 2021  196  
Slovenským automobilkám obmedzenia na hraniciach nespôsobujú komplikácie, sťažujú však situáciu

18.2.2021 (Webnoviny.sk) - Obmedzenia na hraniciach a s tým spojené dlhé čakacie lehoty pre nákladnú dopravu zatiaľ nespôsobujú slovenským automobilkám výraznejšie komplikácie. Ako však fabriky potvrdili pre agentúru SITA, situáciu pozorne sledujú a priebežne vyhodnocujú.

I keď výroba nateraz nebola uvedenými opatreniami dotknutá, tieto okolnosti významne sťažujú už i tak dlhodobo náročnú situáciu v krehkom medzinárodnom dodávateľskom reťazci, čo môže vyústiť do omeškania dodávok," komentovala aktuálny stav hovorkyňa Volkswagen Slovakia Lucia Kovarovič Makayová.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu


Kia Motors Slovakia reagovala, že v súvislosti s prijímanými opatreniami okolitých štátov na hraniciach momentálne nezaznamenáva žiadne problémy s dodávkami komponentov. Výroba v nitrianskom závode Jaguar Land Rover prebieha podľa manažérky pre firemné vzťahy Miroslavy Remenárovej v dvojzmennej prevádzke v štandardnom režime. „Plne sa sústreďujeme na naplnenie objednávok našich zákazníkov. Darí sa nám prispôsobovať sa situácii, pričom úzko spolupracujeme s našimi obchodnými partnermi a pozorne monitorujeme celý dodávateľský reťazec,“ skonštatovala.

Agentúra SITA požiadala o stanovisko aj trnavskú automobilku Stellantis.

Viac k témam: automobilky, Ekonomické dopady koronavírusu
Zdroj: Webnoviny.sk - Slovenským automobilkám obmedzenia na hraniciach nespôsobujú komplikácie, sťažujú však situáciu © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.