Nedeľa, 28. apríl 2024
Slnečno  16 °C
Mimoriadne správy

Slovensko odklonilo civilné lietadlo do ukrajinského vzdušného priestoru, incident vyšetria

 Webnoviny  24. jún 2023  166  
Slovensko odklonilo civilné lietadlo do ukrajinského vzdušného priestoru, incident vyšetria

24.6.2023 (SITA.sk) - Lietadlo spoločnosti Enter Air na ceste z Poľska do Turecka vstúpilo na niekoľko minút do ukrajinského vzdušného priestoru. Referuje o tom web rozhlasovej stanice RMF24. Incident nastal v piatok popoludní.

Lietadlo smerovalo do Antalye


Civilný let spoločnosti Enter Air z Poznane do tureckej Antalye vstúpil do vzdušného priestoru Ukrajiny, ktorý je od začiatku vojny uzavretý, približne o 20 kilometrov.

"Lietadlo prechádzalo ponad búrku a slovenská letová kontrola ho nasmerovala na túto trasu. Všetko prebehlo v súlade s bezpečnostnými postupmi," uviedla letecká spoločnosť pre TVN24.

Incident sa bude prešetrovať


Poľský úrad civilného letectva incident potvrdil s tým, že piloti boli v kontakte so slovenskými dispečermi leteckej dopravy, keďže na trase lietadla bol búrkový front.

Incident bude podrobne vyšetrovať poľský Úrad civilného letectva a Štátna komisia pre vyšetrovanie leteckých incidentov.

Viac k témam: Slovenská letová kontrola, vzdušný priestor
Zdroj: SITA.sk - Slovensko odklonilo civilné lietadlo do ukrajinského vzdušného priestoru, incident vyšetria © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.