Utorok, 23. apríl 2024
Oblačno  7,5 °C
Mimoriadne správy

Slovenská pošta upozorňuje na podvodníkov, ktorí sa v jej mene snažia zneužiť vaše platobné karty

 Webnoviny  10. január 2022  158  
Slovenská pošta upozorňuje na podvodníkov, ktorí sa v jej mene snažia zneužiť vaše platobné karty

10.1.2022 (Webnoviny.sk) - Spoločnosť Slovenská pošta, a. s., znovu upozorňuje na podvodníkov zneužívajúcich jej meno na získanie údajov z platobných kariet občanov pri predaji tovaru.

Zároveň podala trestné oznámenie na neznámeho páchateľa a opäť vyzýva ľudí k ostražitosti, aby na podozrivé správy nereagovali a najmä nezadávali údaje svojich platobných kariet, ktoré môžu byť ľahko zneužité a môžu tak prísť o peniaze.

Okradnutí majú ísť na políciu


Ako poštári v pondelok informovali, klientom, ktorí na podvody už zareagovali a bola im spôsobená škoda, odporúča obrátiť sa na políciu.

„Slovenská pošta zaznamenala už približne tridsať rôznych typov podvodných e-mailov, ktoré sa tvária ako od pošty. Adresáta vyzývajú k úhrade platieb za doručenie zásielky, k zmene doručenia či uloženia zásielky, na zaplatenie colných poplatkov, možnosť vyhrať v súťaži hodnotné ceny či zapojiť sa do prieskumu a vyhrať finančnú hotovosť,“ uviedla hovorkyňa poštovej spoločnosti Iveta Dorčáková.

Zverejnili vizuály falošných správ


Najnovšie je podľa nej meno pošty zneužité na údajné vytvorenie objednávky na poštového kuriéra, ktorý má zásielku vyzdvihnúť a cez stránku pošty majú byť preposlané peniaze.

Vizuály falošných e-mailov a SMS sú zverejnené aj na webovej stránke Slovenskej pošty.

Pošta pripomína, že nikdy nežiada úhradu žiadnych poplatkov cez e-maily alebo SMS, ani za colné konanie či DPH, ani nesprostredkúva žiadne platby.

Viac k témam: Phishing, Platobné karty, Podvodné e-maily
Zdroj: Webnoviny.sk - Slovenská pošta upozorňuje na podvodníkov, ktorí sa v jej mene snažia zneužiť vaše platobné karty © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.